Společnost Sony zachytila mimořádný přírodní fenomén mrznoucích bublin v úchvatném 4K rozlišení

Nejnovější reklamní spot na televize Sony se natáčel v zasněžených kanadských horách bez speciálních efektů. Divákům vyrazí dech. (TZ)

  • Nový reklamní spot, jehož cílem je předvést neuvěřitelnou kvalitu obrazu televizí Sony 4K Ultra HD, ukazuje divákům zázraky, které umí 4K technologie – naprosto věrnou reprodukci detailů a barev

  • Reklamní spot ukazuje do nejmenšího detailu, jak bubliny postupně „malují” mráz do nejkrásnějších ledových obrazců

  • Tento nádherný přírodní jev podtrhuje remake písně Diamonds od Rihanny v podání Josefa Salvata z produkce Sony Music

Sony spouští 1. listopadu 2014 novou televizní kampaň s odkazem „Náš nejhezčí obraz“ na podporu prodeje série oceněných 4K Ultra HD televizorů BRAVIA od cenově nejdostupnějšího modelu X85 přes high-end X9 až po zakřivený S90. Kampaň v TV, kinech, outdoorových plochách, tisku a onlinu potrvá do konce prosince 2014.

Spot, vytvořený režisérskou dvojicí Leila a Damien de Blinkk s kreativní agenturou adam&eve DDB, zachycuje čistou přírodní a hypnotizující krásu velkých bublin, které postupně zamrzají vlivem teplot pod bodem mrazu. Spot vznikl v zasněženém lese blízko kanadského Whistleru a zaznamenává bubliny v rozlišení 4K (čtyřikrát více detailu než Full HD), díky kterému divák vidí, jak studená zima postupně „maluje“ na bubliny nádherné ledové obrazce, dokud se neroztříští. To vše do nejmenšího detailu.

Při spotu nepoužili filmaři žádné speciální efekty. Celý proces zamrzání je přirozený a nasnímaný v reálné podobě. Leila de Blinkk řekla: „Byli jsme uneseni krásou složitých obrazců, které vznikaly při nízkých teplotách. Detaily, které nám ukázaly záběry díky 4K rozlišení nám doslova odhalily nový svět, o kterém jsme neměli ani tušení.“

„Chtěli jsme navázat na nezapomenutelné spoty značky Sony k televizorům BRAVIA. Tentokrát jsme vsadili na přirozenou krásu, která reálně přibližuje zážitek ze sledování obrazu na televizorech Sony 4K Ultra HD,“ vysvětluje Gildas Pelliet, šéf marketingu Sony Europe a dodává: „Lidé se v Sony centrech budou moci na 4K televizorech na vlastní oči přesvědčit, jakou úroveň detailu, kontrastu a živých barev jim nabízí procesor X-Reality PRO v kombinaci s exkluzivní technologií obrazovek TRILUMINOS. Také si myslím, že velmi vhodně vybraná hudba, která dokonale vyjadřuje emoce filmu, dokládá, že Sony 4K je nejen o špičkovém obrazu, ale také nabízí i špičkový zvuk.““

Reklamní spot podkresluje interpretace Rihanniny písně „Diamonds“ od Josefa Salvata. Tento mladý hudebník pod hlavičkou Sony Music vydal 22. září své debutové EP In Your Prime.

O své verzi skladby Josef Salvat řekl: „Skladba Diamonds je skutečně krásná píseň. Mám ji velmi rád a to, že jsem jí mohl vtisknout něco ze sebe, mi udělalo obrovskou radost. Natáčení – vokálu i nástrojů – jsem si velmi užil.” Křehkost této nádherné verze písně Diamonds se dokonale hodí k úchvatnému obrazu krystalizujících bublin.

I vy můžete mít tento jedinečný pocit z obrazu televizí Sony 4K Ultra HD: téměř cítit sníh pod nohama, vidět pohyb ledového vzduchu a slyšet hravé emoce díky špičkovému zvuku modelů 4K Ultra HD pro rok 2014. Běžte se sami přesvědčit o neuvěřitelném detailu obrazu 4K televizí od Sony u svého nejbližšího prodejce.

Více informací o televizích Sony 4K Ultra HD naleznete pod tímto odkazem: http://www.sony.cz/electronics/systemy-domaci-zabavy

– Konec –

Informace pro redaktory

Užitečné odkazy

O společnosti Sony Corporation

Sony Corporation je předním výrobcem produktů v oblasti audio, video, osobních zařízení a informačních technologií určených pro domácí i profesionální využití. Díky svým aktivitám v oblasti hudby, filmu, počítačové zábavy a on-line byznysu má Sony jedinečnou pozici být světovým lídrem na poli elektroniky a zábavy. Ve fiskálním roce, který končí 31. března 2014, společnost Sony vykázala konsolidovaný roční obrat přibližně 75 mld. USD. Více na globálních webových stránkách společnosti Sony: http://www.sony.net/.

Sony, WALKMAN, VAIO, Cyber-shot, Handycam, α, Exmor, BRAVIA a XDCAM jsou registrované ochranné známky nebo ochranné známky Sony Corporation. Všechny ostatní registrované ochranné známky nebo ochranné známky jsou vlastnictvím jejich konkrétních vlastníků.