Společnost Panasonic uvádí novou kameru s dálkovým ovládáním

Společnost Panasonic představila novou kameru s dálkovým ovládáním, jejíž prodej bude zahájen v prosinci. (TZ)

Nová kamera s dálkovým ovládáním AW-HE130 využívá k napájení, ovládání a pro výstup v kvalitě Full HD jediný kabel LAN.

Kamera je schopna poskytovat obrazový výstup v kvalitě Full HD nejen prostřednictvím HDSDI a HDMI, ale i přenosu na protokolu IP. Vysoce citlivá kamera je vybavena třemi MOS snímači typu 1/2.86, které umožňují vysoce kvalitní natáčení i za zhoršených světelných podmínek.

Hana Grůzová, Marketing Manager společnosti Panasonic, říká: „Tato kamera nahradí velmi oblíbený model HE120. Je vhodná pro obdobné aplikace, např. pro natáčení na přednáškách, pro videokonference a samozřejmě pro natáčení reality show a dokumentů.“

Je snadno ovladatelná. Uživatel může pomocí webového prohlížeče na protokolu IP ovládat kameru z počítače, tabletu nebo chytrého telefonu. Díky chlazení bez ventilátoru je kamera také velmi tichá. Kamera je také vybavena novým infračerveným nočním režimem a digitálním nástavcem, který dokáže zvětšit efektivní ohniskovou vzdálenost objektivu o 40 % a poskytnout plynulé video s vysokým rozlišením.

Funkce kontroly kvality obrazu umožňuje přesnou úpravu vzhledu. Navíc jsou ke 12 konvenčním osám k dispozici ještě tři osy odstínu pokožky pro přesnější stínování. Přesné nastavení teploty barev může být také provedeno pomocí otočného ovladače pro vykreslování barev v závislosti na aplikaci.

Systém optické stabilizace obrazu (OIS) automaticky odstraňuje malé vibrace způsobené otevíráním a zavíráním dveří, aby bylo možné stabilní natáčení.

„Přidání PoE+ (Power over Ethernet plus) znamená, že kamera potřebuje ke svému napájení, ovládání a obrazovému výstupu pouze jeden kabel LAN. Tím se snižují náklady na instalaci a šetří se čas. Náklady se snižují i díky schopnosti přenášet video prostřednictvím protokolu IP, aniž by byl zapotřebí kodér,“ dodává Hana Grůzová.

Nová kamera je dostupná v černé a bílé barvě za doporučenou maloobchodní cenu 7 800 € (bez DPH), což je stejná cena jako u současného modelu HE120.

O skupině Panasonic System Communications Company Europe (PSCEU)

PSCEU je evropskou pobočkou Panasonic System Communications Company, globální B2B divize společnosti Panasonic. Cílem PSCEU je ulehčit práci profesionálům a pomáhat firmám zvyšovat jejich efektivitu a výkonnost. Pomáhá společnostem získávat, zpracovávat a přenášet všechny druhy informací, jako jsou hlasová, textová a obrazová data. Produktové portfolio zahrnuje PBX telekomunikační systémy, tiskárny, profesionální kamerové systémy, projektory, profesionální displeje, odolné mobilní počítače a požární alarmy. S přibližně 400 zaměstnanci, se zkušenými experty, se schopnostmi řízení globálních projektů a s rozsáhlou evropskou partnerskou sítí nabízí PSCEU bezkonkurenční výhody na daném trhu.

Společnost Panasonic je světovým lídrem ve vývoji a výrobě elektronických produktů pro širokou škálu spotřebitelských, firemních i průmyslových požadavků. Od svého založení v roce 1918 se společnost globálně rozšířila a nyní řídí přes 500 firem po celém světě, které vykázali konsolidované příjmy přes 71,5 miliard euro ve fiskálním roce končícím 31. března 2014. Se závazkem sledovat nové hodnoty prostřednictvím inovací napříč všemi divizemi, se společnost se snaží vytvořit lepší život a lepší svět pro své zákazníky. Pro více informací o Panasonic najdete na webových stránkách společnosti http://panasonic.net/