Alík.cz získal od pražské zoo cenu Divokého Richarda

Dětský web Alík.cz z rodiny iDNES.cz získal ocenění Divoký Richard za spolupráci se Zoo Praha na projektu „Staň se strážcem pralesa“ a za vytvoření stejnojmenné interaktivní hry, do které se zapojilo přes patnáct tisíc dětí. Divoký Richard je cena za výjimečný nápad v rámci každoročního ocenění sponzorů spolu s Velkým a Malým Richardem. (TZ)

„Jsem moc rád, že náš společný projekt se Zoo Praha zaujal nejen děti, pro které byl určený, ale i dospělé. Ocenění si moc vážíme a rozhodně chceme v podobných hravě vzdělávacích projektech pokračovat,“ uvedl člen představenstva mediální skupiny MAFRA Michal Hanák.

Scénář připravila Zoo Praha a v rámci mediální skupiny MAFRA se na hře podílel i magazín Hobby.cz. Alík navrhl formát a řešení a zajistil realizaci celého projektu.

„Staň se strážcem pralesa byla dlouhá etapová hra, která běžela  od června do září letošního roku a konceptem byla  prázdninová výprava do Afriky, která měla za cíl zachránit gorilu unesenou pytláky,“ popisuje projektová manažerka portálu Alík.cz Jitka Stříbrná.

Alík.cz už připravil pro všechny kluky a holky další akci, tentokrát  pátrací hru Alíkova nadílka. Děti pátrají po žetonech, které jsou ukryté na stránkách Alík.cz, a mohou získat hračky za více než padesát tisíc korun.

Alík.cz je největší dětský web v ČR se zábavně didaktickým obsahem v kombinaci s obsahem tvořeným přímo dětmi a je určen všem dětským věkovým skupinám. Pro děti do šesti let má aplikaci Hravé učení, pro 7-9 let Hernu se spoustou her a zábavy a pro 10-14 let Alík funguje jako sociální síť s kamarády (aktuálně 50 tisíc uživatelů) a Alíkovinami (články připravené redakcí, ale také dětmi). Alík je bezpečný portál pro děti se systémem správců dozorujících jejich komunikaci.