Ericsson bude poskytovat manažované služby pro Orange Slovensko

Ericsson (NASDAQ: ERIC) dnes oznámil podepsání pětiletého kontraktu na manažované služby se slovenským operátorem Orange Slovensko. (TZ)

Dohoda posílí pozici Ericssonu jako lídra v oblasti řízených služeb na Slovensku a ve střední Evropě. Zároveň poskytne společnosti Orange Slovensko široké portfolio manažovaných služeb včetně technické podpory v terénu, síťového operačního střediska a služeb souvisejících s budováním sítě.

Součástí dohody je přechod 60 zaměstnanců společnosti Orange, odpovědných za tyto služby, do společnosti Ericsson. K přesunu dojde k 1. lednu 2015.

Ivan Golian, ředitel Úseku informačních systémů a sítí a zástupce generálního ředitele Orange Slovensko říká: „Díky bohatým zkušenostem Ericssonu v oblasti řízených služeb a obecně výborné vztahy s Orange Group byl výběr dodavatele jasným rozhodnutím. Těšíme se že můžeme využít znalosti a expertízu Ericssonu, což nám umožní nabízet lepší a efektivnější služby pro naše zákazníky.”

Anton Dziak, viceprezident Ericsson Slovakia dodává: „Tato dohoda potvrzuje pozici Ericssonu jako vedoucího světového poskytovatele manažovaných služeb. Znalost podnikání Orange Group v kombinaci s našimi globálními zkušenostmi a schopnostmi nám umožní poskytnout očekávanou úroveň služeb pro Orange Slovensko od prvního momentu účinnosti smlouvy.”

Více informací o manažovaných službách najdete ZDE.

Poznámky pro redaktory:

Broadcast room: www.ericsson.com/broadcast_room

Firma Ericsson je předním mezinárodním dodavatelem telekomunikačních technologií a služeb. Prostřednictvím řešení fungujících v reálném čase vytváříme propojenou společnost, která nám všem umožňuje studovat, pracovat a svobodněji žít v trvale udržitelných společnostech po celém světě. Naši nabídku tvoří služby, software a infrastruktura informačních a komunikačních technologií určených telekomunikačním operátorům a jiným odvětvím. V současnosti se v sítích od Ericssonu uskutečňuje více než 40 % celosvětové mobilní komunikace a naše společnost zajišťuje servis sítí zákazníků s více než 2 miliardami uživatelů.

Působíme ve 180 zemích a zaměstnáváme více než 100 000 pracovníků. Firma Ericsson byla založena v roce 1876 a sídlí ve Stockholmu ve Švédsku. V roce 2013 činily tržby naší společnosti 227,4 miliardy švédských korun (35 miliard amerických dolarů). Ericsson je zapsán na stockholmské burze NASDAQ OMX a newyorské burze NASDAQ.

www.ericsson.com
www.twitter.com/ericssonpress
www.facebook.com/technologyforgood
www.youtube.com/ericssonpress