Na iDNES.cz začíná unikátní seriál rozhovorů Lidé Česka

Jde o nový projekt, který startuje v prvním lednovém týdnu. Redaktoři iDNES.cz pečlivě vybírali neobyčejné příběhy lidí z různých sociálních a zájmových skupin napříč republikou. Mottem nového projektu je: Každý má co říci, na každém je něco zajímavého. Rozhovory s mediálně neznámými lidmi Česka budou vycházet v průběhu celého roku 2015. (TZ)

V České republice žije více než 10 a půl milionu lidí a příběhy mnoha z nich jsou často zajímavější než příhody politiků, vrcholových sportovců nebo hvězd showbyznysu. Proto se iDNES.cz ve svém novém projektu rozhodl zaměřit právě na skupinu „neprivilegovaných“ a během příštích měsíců zveřejní několik desítek rozhovorů s „obyčejnými“ lidmi, kteří však zároveň něco dokázali, mají zajímavou práci, případně hobby.

„Projekt je inspirovaný cyklem slovenského deníku SME, který spojil fotografický projekt Humans of New York s motivem z knihy výtvarníka Vladimíra 518 Kmeny a Kmeny 0 mapující osudy různých subkultur. Chceme tak čtenářům zprostředkovat, co zažívají obyvatelé v České republice a v rozhovorech se budeme zaměřovat na jejich radosti i starost,“ vysvětluje šéfredaktor iDNES.cz Ondřej Tolar.

V týdnu od 5. ledna 2015 vychází v rámci nového cyklu hned pět rozhovorů. Například s členkou řádu klarisek sestrou Benedictou, jedním z nejstarších českých tunerů Jiřím Kubíčkem, který se věnuje vylepšování wartburgů, či patologem Zdeňkem Pavlovským. Každý další týden do projektu přibude nový rozhovor. Po celou dobu projektu budou mít čtenáři možnost dát hlas rozhovoru, který se jim líbí, a mohou redakci posílat tipy na zajímavé lidi ze svého okolí, kteří by stáli za rozhovor.