Acer ukazuje svá řešení pro vzdělávání @BETT 2015

PRAHA, 26. ledna 2015 – Se svou nabídkou produktů s různými velikostmi úhlopříček displeje řeší Acer rostoucí potřeby všech úrovní vzdělávání, počínaje školkami a základními školami až po vysoké školy a vzdělávání dospělých. (TZ)
Acer představil portfolio svých produktů pro trh vzdělávání na veletrhu BETT v Londýně 21. až 24. ledna 2015 na stánku F188. Kompletní sortiment se skládá z notebooků, chromebooků, tabletů, zařízení 2 v 1, monitorů a projektorů.

Řada Aspire Switch: Notebook a tablet v jednom flexibilním zařízení

Řada Acer Aspire Switch jsou chytré notebooky 2 v 1, se kterými lze snadno přecházet mezi čtyřmi režimy používání – dotykové ovládání, psaní, prohlížení a sdílení kdekoli. Čtveřice režimů (notebook, tablet, displej a stan) přináší do třídy maximální všestrannost. Kromě toho, že lze Aspire Switch používat jako plnohodnotný notebook a pohodlný tablet, dokáže toho ještě více. V režimu displej lze obrazovku převrátit a ukázat obraz menší skupině lidí, zatímco se režim stan perfektně hodí do stísněných prostor, například na malý stolek v letadle. Jde také o ideální způsob, jak sledovat videa.

Volitelně jsou modely Aspire Switch pro oblast vzdělávání vybaveny Full HD displejem s technologiemi IPS a Zero Air Gap; díky tomu na nich studenti uvidí vše jasně a z širokých pozorovacích úhlů, s živými barvami a detaily, a to i za jasného slunečního světla. Displej je chráněn supersilným sklem Corning® Gorilla® Glass 3, které zajišťuje vynikající ochranu proti nárazu a odolnost vůči poškrábání.

Díky své nízké hmotnosti a až desetihodinové výdrži na baterii*, udrží Aspire Switch se studenty krok po celý den. 10″ model váží pouhých 1,17 kg, zatímco se mohou 11,6″ a 12,5″ modely pochlubit hmotnostmi 1,55 a 1,40 kg.

Modely Aspire Switch s volitelnými Full HD displeji podporují aktivní dotykové pero Acer Active Stylus¹, které umožňuje studentům psát na displeji jako na papíře. Práce s pohodlným stylusem je stejná jako s klasickým kuličkovým perem díky plynulým pohybům a citlivosti na tlak při kreslení čar, které se podobají skutečnému inkoustu. Je to ideální nástroj pro intuitivní psaní a kreslení.
Odolná konstrukce chromebooků pro studenty

Acer poskytuje odolnou a univerzální konstrukci notebooku v cenové hladině, která splní rozpočtová omezení škol a univerzit. Acer je v současnosti jediný výrobce, který nabízí široký sortiment chromebooků s úhlopříčkou displeje 11,6″, 13,3″ a 15,6″. Acer má podle údajů společnosti Gartner3 přibližně 40% podíl na celosvětovém trhu s chromebooky.

„Chromeboky Acer již uspěly u studentů jako vzdělávací platforma, ti je používají při spolupráci, výzkumu a práci na projektech novými zajímavými způsoby“ řekl Jakob Jersild Olsen, viceprezident obchodního oddělení EMEA společnosti Acer. Tyto dva nové chromebooky od Aceru se mohou pochlubit zesílenou odolnou konstrukcí, která zvládne více nástrah pro bezproblémovou funkčnost ve vzdělávacím sektoru. Tyto nové platformy mohou nasadit a efektivně, rychle a bezpečně spravovat také školy. Je kladen důraz na úspěch studentů.

Nový Acer C910 má velký 15,6″ displej a je ideální pro laboratoře a učebny, kde může být sdílen více studenty. Acer C740 je kompaktní chromebook s 11,6″ displejem, který se snadno vejde do batohu studenta a ten jej používá jak ve třídě, tak doma. Oba notebooky byly navrženy pro vyšší odolnost, myslelo se na to, že mohou být studenti ke svým zařízením obzvláště drastičtí.  Modely C910 a C740 mají zesílené kryty, které vydrží zatížení až 60kg, zatímco rohy vydrží bez poškození pád notebooku z výšky až 45 cm. Posíleny byly také panty, takže nové chromebooky snesnou větší zkrut a zátěž.

Velký 15,6″ displej chromebooku Acer C910 má ideální velikost pro nasazení ve třídách a laboratořích, kde bude sdílen více studenty. Ostrý a živý obraz je buď s rozlišením Full HD (1 920 × 1 080 px) nebo HD (1 366 × 768 px), což dává možnost volby školám s omezeným rozpočtem.

Jak Acer C910, tak i C740 se může pochlubit displejem Acer ComfyView s antireflexní povrchovou úpravou, která minimalizuje množství odrážejícího se světla pro menší namáhání očí studentů. Zároveň jim to umožní využít chromebook pro učení na více místech i mimo školu. Acer C740 poskytne až devítihodinovou výdrž na baterii a Acer C910 osmihodinovou, takže oba chromebooky mohou studenti používat po celý den. Správci zjistí, že je nastavení chromebooku od Aceru intuitivní a efektivní. Webová konzole pro správu umožňuje vzdálenou správu aplikací a nastavení práv napříč všemi chromeboky v síti.

Exkluzivní informace o řadě U, projekce na ultrakrátkou vzdálenost do školní třídy

Projektory U5220 a U5320W se mohou pochlubit technologií ultrakrátké projekční vzdálenosti, díky které dokážou promítat velký obraz i na místech s omezeným prostorem. Nový projektor Acer U5320W promítá jasný a širokoúhlý obraz s úhlopříčkou až 2,17 m (87″) z velmi krátké vzdálenosti 0,35 metru od plátna díky technologii ultrakrátké projekční vzdálenosti, a to při vysokém jasu 3 000 lumenů. Acer U5220W dokáže poskytnout obraz s úhlopříčkou až 1,92 m (77″) ze vzdálenosti pouhých 0,40 m. Model U5320W má nativní rozlišení WXGA a poměr stran 16:10, zatímco má model U5220 nativní rozlišení XGA s poměrem stran 4:3.

Díky své schopnosti projekce z velmi krátké vzdálenosti od plátna jsou tyto projektory ideální pro pedagogy, kteří je budou využívat ve třídě pro promítání obrazu bez nepříjemných stínů. Přednášející se již nemusí obávat toho, že by zastínil obraz. Pro ještě větší komfort a pohodlnější používání ve školách, jsou projektory vybaveny ovladačem Acer SmartPen2, které přináší nový interaktivní způsob prezentace v malých místnostech a učebnách. Dálkové ovládání Acer SmartPen2 umožňuje přednášejícím psát přímo na promítaný obraz, snadno ovládat svou prezentaci a zlepšuje spolupráci s publikem, komunikaci a výuku.

Společnost Acer nedávno představila první projektor na světě, který je vybaven ukrytým bezdrátovým adaptérem. Tato exkluzivní funkce je k dispozici také u projektorů řady U. Umožňuje vybavit projektor bezdrátovým adaptérem1, jako je Acer MHL & WiHD nebo Google Chromecast tak, aby se vešel dovnitř projektoru a nekazil tak jeho čistý design. Ve srovnání se stávající klasickou konstrukcí s použitím externích USB/MHL portů poskytuje integrované MHL řešení větší bezpečnost a konec obav ze ztráty či krádeže adaptéru.

Projektory řady U budou k dispozici v celé oblasti EMEA od druhého čtvrtletí 2015.

1 Prodává se samostatně

2 Aspire Switch 10
3 Q3 2014, data společnosti Gartner, celosvětový trh.

***

O společnosti Acer

Společnost Acer, která se zabývá hardwarem, softwarem a službami, byla založena již v roce 1976. Zaměřuje se na výzkum, návrh, marketing, prodej a podporu inovativních produktů, které zlepšují každodenní život lidí. Mezi nabízené produkty společnosti Acer patří počítače, monitory, projektory, servery, tablety a chytré telefony. Všechno to jsou nástroje, které našim zákazníkům umožňují prozkoumávat až za hranice možností a získávat více zkušeností. Společnost Acer, která zaměstnává 7 500 lidí, je čtvrtou největší firmou na světě vyrábějící počítače (IDC 2013) a v roce 2013 dosáhly její tržby 12,02 miliardy amerických dolarů. Pro více informací navštivte stránky www.acer.cz.