MasterCard přináší novou příležitost pro evropské startupy

Dublin, 27. ledna 2015 – Společnost MasterCard vyzývá inovativní startupy z celé Evropy, aby se přihlásily do dalšího ročníku Start Path Europe. Cílem programu je poskytnout nadějným startupům podporu a mentoring potřebné k úspěšnému překonání klíčových výzev a rozšíření obchodních aktivit. (TZ)

Start Path Europe je dvanáctiměsíční program nabízející startupům podporu na míru řešící jednotlivé potřeby a priority dané firmy. Zúčastněné společnosti bude mentorovat globální tým zkušených odborníků z MasterCard a setkají se i s vybranými partnery MasterCard, se kterými prodiskutují možnosti spolupráce a získají důležitou zpětnou vazbu. Start Path startupům zároveň umožní využít existující MasterCard řešení a ovlivnit jejich budoucí podobu.

„Start Path Europe je unikátní v tom, že místo obecných rad každému zúčastněnému startupu nabídneme osobní přístup a podporu připravenou skutečně na míru,“ vysvětlil Stephane Wyper, Global Lead MasterCard Start Path. „Naším cílem je, aby každý startup dosáhl úspěchu a rostl s naší pomocí rychleji, než by to dokázal sám,“ doplnil Wyper.

Program MasterCard Start Path Europe byl poprvé spuštěn v roce 2014. Účastníci prvního ročníku byli vybráni z uchazečů z více než 30 zemí. Jednalo se o společnosti Ridango, Zencard, Xpreso, Instabank, MePin a Storee.

„Start Path Europe nám nesmírně pomohl,“ řekl Simon Pleass, spoluzakladatel a CEO společnosti Xpreso se sídlem v Dublinu. Společnost byla založena v roce 2012 a zabývá se propojováním kurýrů a zákazníků v reálném čase, což řeší problém se zdlouhavým čekáním na zásilky na doručovací adrese. „Doručení zásilky je pro nás stejně klíčové jako zásilka samotná, naším cílem je poskytnout zákazníkům maximálně pohodlný zážitek z doručování,“ vysvětlil Pleass, „s pomocí MasterCard jsme se spojili s celou řadou velkých společností, s nimiž jsme probrali obchodní možnosti a nastartovali naše prodeje.“

Do nového ročníku, který odstartuje v dubnu 2015, bude vybráno až osm startupů ze zemí napříč Evropou. Start Path je otevřen pro firmy zaměřující se na různé oblasti obchodu. Veškeré podrobnosti a online přihláška jsou k dispozici na www.f6s.com/mastercardstartpath. Přihlašování je možné do 19. února.

O společnosti MasterCard

MasterCard (NYSE: MA), www.mastercard.com, je jednička v inteligentních, pohodlných a bezpečných platbách. Provozujeme nejrychlejší síť pro zpracování plateb, která propojuje spotřebitele, finanční instituce, obchodníky, vlády a podniky ve více než 210 zemích a teritoriích celého světa. Produkty a řešení společnosti MasterCard ještě více usnadňují, zabezpečují a zefektivňují každodenní obchodní činnosti – například nakupování, cestování, podnikání a hospodaření s financemi. Sledujte nás na Twitteru @MasterCardNews, připojte se k diskusi na CashlessPioneers Blog a přihlaste se k odběru nejnovějších zpráv v Engagement Bureau.