Unikátní seriál rozhovorů Lidé Česka na iDNES.cz má během prvního měsíce půl milionu shlédnutí

Projekt Lidé Česka, který portál iDNES.cz spustil v lednu, má za sebou úspěšný start. Během prvního měsíce redakce publikovala osm rozhovorů, které mají už půl milionu shlédnutí. Největší zájem měli čtenáři o rozhovor s Vietnamkou, která se narodila v Česku, a pak o interview s fanouškem tunningu, který zkrášluje dva červené wartburgy. (TZ)

„Jsem moc ráda, že se nápad ujal a čtenářům se neobyčejné příběhy obyčejných lidí líbí. Média nám každý den nabízejí pohledy do života pár politiků, vrcholových sportovců či hvězd showbyznysu. Ale Lidé Česka dokazují, že i ti, na které není vidět, mají co říci a čím inspirovat,“ říká ředitelka redakce iDNES.cz Naděžda Petrová.

Autorkou většiny rozhovorů z projektu Lidé Česka je redaktorka zpravodajství Zdenka Trachtová.

„Je to pro mne nová zkušenost, protože namísto rozhovorů s politiky a různými odborníky si najednou povídáte s obyčejnými lidmi, s nimiž bych se ale za normálních okolností nejspíš nesetkala. Jak často máte možnost mluvit s jeptiškou, patologem nebo člověkem, který maluje turistické značky?“

Souběžně s prvním rozhovorem spustila redakce i speciální účet @LideCeska na sociální síti Twitter, kam mohou čtenáři psát své postřehy a tipy. V dalších týdnech redakce vydá rozhovor s bagristou, dětským onkologem i lesníkem.