Legia Varšava jako první evropský klub připojí fanoušky k internetu přes mikrobuňky

Legia Varšava je prvním evropským fotbalovým klubem, který svůj stadion vybaví řešením pro pokrytí mikrobuňkami jako službu (Small Cells as a Service). Dodavatelem komplexního řešení je společnost Ericsson. Šestiletý kontrakt zajistí divákům Městského stadionu ve Varšavě kvalitní Wi-Fi připojení prostřednictvím technologie carrier-grade (provoz prostřednictvím hot-spotů). Kromě toho získají i další nadstandardní služby přístupné přes mobilní aplikaci. (TZ)

Na frekventovaných místech dochází k přetížení mobilních sítí a následnému snižování kvality pokrytí sítě a mobilních služeb. Technologie mikrobuňky jako služba doplní stávající mobilní sítě a zvýší jejich kapacitu v místech, kde se najednou nachází mnoho uživatelů – například na fotbalovém zápase, či koncertu.

Ke kvalitnímu připojení Legia svým fanouškům přidá i mobilní aplikaci, která má přinést opravdu nadstandardní servis. Díky ní budou moci sledovat přímé přenosy, aktuální dění, mohou si však také objednat jídlo či pití, případně fanouškovské předměty. Legia hodlá aplikaci využívat i na prodej reklamy, od čehož si slibuje vyšší příjmy do klubové pokladny.

Součástí řešení, které Ericsson Legii poskytne, jsou technologie pro Wi-Fi přístup prostřednictvím hot-spotů (carrier-grade), IP směrovače a ethernetové přepínače. Ericsson v rámci projektu dodá komplexní služby, které zahrnují plánování, designu, nasazení, integraci, optimalizaci a údržbu sítě.

Legia Varšava, která příští rok oslaví sté výročí, patří mezi nejslavnější značky polské fotbalové historie. Stadion Legie patří mezi nejmodernější sportovní stánky v Evropě, nabízí nejvyšší standard podle klasifikace UEFA. Byl otevřen v roce 2010 a nabízí 31 tisíc míst k sezení.

Poznámky pro redaktory:

Zpráva v anglickém jazyce ZDE

Broadcast room: www.ericsson.com/broadcast_room

Ericsson je předním mezinárodním dodavatelem telekomunikačních technologií a služeb. Prostřednictvím řešení fungujících v reálném čase vytváříme propojenou společnost, která nám všem umožňuje studovat, pracovat a svobodněji žít v trvale udržitelných společnostech po celém světě. Naši nabídku tvoří služby, software a infrastruktura informačních a komunikačních technologií určených telekomunikačním operátorům a jiným odvětvím. V současnosti se v sítích od Ericssonu uskutečňuje více než 40 % celosvětové mobilní komunikace a naše společnost zajišťuje servis sítí zákazníků s více než 2 miliardami uživatelů.

Působíme ve 180 zemích a zaměstnáváme více než 100 000 pracovníků. Ericsson byl založen v roce 1876 a sídlí ve Stockholmu ve Švédsku. V roce 2014 činily tržby naší společnosti 228,0 miliardy švédských korun. Ericsson je zapsán na stockholmské burze NASDAQ OMX a newyorské burze NASDAQ.
www.ericsson.com
www.twitter.com/ericssonpress
www.facebook.com/technologyforgood
www.youtube.com/ericssonpress