MasterCard – spolupráce se Samsungem a přehled aplikací

BARCELONA– Samsung Electronics Co., Ltd., přední světová technologická společnost, představila Samsung Pay, mobilní platební službu, která umožní držitelům karet MasterCard využívat chytrý telefon Samsung Galaxy S6 pro každodenní platby v obchodech. (TZ)

MasterCard vyvinul základ pro bezpečné digitální transakce, díky němuž mohou spotřebitelé bezpečně platit svými platebními kartami kdykoliv a kdekoliv chtějí. Samsung Pay přináší pohodlný a bezpečný způsob placení, který bude fungovat jak u bezkontaktních, tak u klasických platebních terminálů. Každý nákup prostřednictvím Samsung Pay nabídne uživatelům i obchodníkům rozšířené zabezpečení společně s výhodami a zárukami digitální transakce MasterCard. Majitelé nejnovějšího telefonu Samsung tak budou moci použít své debetní a kreditní karty MasterCard přímo prostřednictvím Samsung Pay.

Ed McLaughlin, chief emerging payment officer společnosti MasterCard, k nové technologii řekl: „Spotřebitelé ve svém každodenním životě stále více spoléhají na chytré telefony a my jsme potěšeni, že jim ve spolupráci se společností Samsung můžeme představit funkci, která jim usnadní placení kdekoliv na světě. MasterCard i Samsung jsou dlouholetými průkopníky mobilních inovací a společně teď přinášejí jednoduché a bezpečné digitální platební řešení.“

„Samsung již od počátku staví svou vizi mobilních platebních služeb na bezpečnosti, široké dostupnosti u obchodníků a na jednoduchém použití. Při kombinaci využití technologie tokenizace společnosti MasterCard spolu
s unikátními technologiemi Samsung NFC a bezpečným magnetickým přenosem jsou zaručeny bezpečné platby u většiny bezkontaktních i klasických magnetických POS terminálů,” říká Dr. Injong Rhee, výkonný Vice President Samsung Electronics, „bezpečnostní platforma Samsung KNOX spolu s biometrickým ověřením pomocí otisku prstu dělají ze Samsung Pay aplikaci, která je vysoce bezpečná a zároveň velmi jednoduchá na použití.”

Samsung Pay lze využívat díky platformě MDES, která usnadňuje připojeným zařízením provádět platby. V souladu se standardy kryptografické ochrany je zaručena bezpečnost, a tím i výhoda jedné z nejbezpečnějších platebních technologií ve světě. Z dalších dodatečných prvků ochrany, jež jsou součástí Samsung Pay, lze jmenovat tokenizaci, snímání otisků prstů nebo zadání autorizačního hesla.

Jako první si Samsung Pay vyzkouší zákazníci v USA letos v létě. MasterCard
a Samsung budou spolupracovat na brzkém uvedení Samsung Pay i na další světové trhy včetně Jižní Koreje.

O společnosti MasterCard

MasterCard (NYSE: MA), www.mastercard.com, je jednička v inteligentních, pohodlných a bezpečných platbách. Provozujeme nejrychlejší síť pro zpracování plateb, která propojuje spotřebitele, finanční instituce, obchodníky, vlády a podniky ve více než 210 zemích a teritoriích celého světa. Produkty a řešení společnosti MasterCard ještě více usnadňují, zabezpečují a zefektivňují každodenní obchodní činnosti – například nakupování, cestování, podnikání a hospodaření s financemi. Sledujte nás na Twitteru @MasterCardNews, připojte se k diskusi na CashlessPioneers Blog a přihlaste se k odběru nejnovějších zpráv v Engagement Bureau.