Lidové noviny dále posilují o zkušené ekonomické novináře

Do Lidových novin nastupuje hned několik zkušených ekonomických novinářů. Novým vedoucím přílohy Právo & Justice se od dubna stává Jan Januš, donedávna šéfredaktor odborného měsíčníku Právní rádce. V čele měsíčníku stál za jeho redesignem a dosud působil i jako právní analytik a komentátor Hospodářských novin a týdeníku Ekonom. Absolvent Právnické fakulty UK stál za sérií příloh věnujících se novému občanskému zákoníku, vedl řadu profilových rozhovorů s předními osobnostmi justice a je spoluautorem unikátní série profilů ústavních soudců. Za to byl loni oceněn zařazením do užší nominace na prestižní Novinářskou cenu nadace Open Society Fund. (TZ)

Jan Januš se bude podílet i na novém ekonomickém magazínu INDEX LN, jehož první číslo vyjde v pondělí 30. března. Kromě vedoucího magazínu Jana Klesly budou tým Indexu tvořit Pavla Francová, Jan Sochor a Luděk Vokáč.

Pavla Francová je zkušená novinářka s devítiletou praxí v médiích včetně dlouhodobých stáží v Německu, například v deníku Die Welt. Absolvovala také stáž v německém Spolkovém sněmu. Na Karlově univerzitě studovala mezinárodní vztahy a absolvovala mediální studia, ve kterých pokračuje i v doktorském studiu. Do roku 2012 již působila v ekonomické redakci LN, kde se zaměřovala především na oblast maloobchodu a na česko-německé hospodářské vztahy. Naposledy pracovala jako ekonomická redaktorka Hospodářských novin, týdeníku Ekonom a jako editorka serveru iHNed.cz.

Jan Sochor se zaměřuje na témata kapitálových trhů, globální ekonomiky a historie. Působil mnoho let v redakci Hospodářských novin, kde vystřídal pozice redaktora, editora a vedoucího rubriky Finance. V posledních dvou letech se staral o obsah serveru Investicniweb.cz.

Luděk Vokáč se jako novinář s desetiletou praxí věnuje mobilním telefonům, automobilovému průmyslu a oblasti realit. Většinu své kariéry působí jako odborný redaktor serveru iDnes.cz, stál i v čele dalších internetových projektů.

Lidové noviny nedávno posílil i přední ekonomický analytik a komentátor Jan Macháček, který bude také jedním z autorů nového titulu INDEX LN.