Společnost Huawei představila CarFi pro sítě LTE Cat4

Barcelona, Španělsko, 4. března 2015: Společnost Huawei představila Huawei CarFi, mobilní WiFi 4G LTE zařízení do automobilu. Přístroj Huawei CarFi čerpá inspiraci z elegantních křivek golfové hole a jeho prvotřídní materiály se vyznačují vysokou trvanlivostí. Z automobilu se díky tomuto zařízení stává pojízdný WiFi hotspot, který zvyšuje komfort každodenního života. Huawei CarFi umožňuje rychlost stahování dat až 150 Mbps, připojení až 10 zařízení současně a snadné přemístění z jednoho vozidla do druhého. Na ukázku toho jaké výhody mohou inovace přinášet spotřebitelům, vybavila Huawei zařízeními Huawei CarFi celkem 400 obrandovaných vozidel v Barceloně, ve kterých mohou během veletrhu Mobile World Congress (MWC) 2015 cestující vyzkoušet konektivitu během jízdy. (TZ)

„V Huawei je naším cílem být vždy o krok napřed při poskytovaní skvělých technologií, které se starají o připojení k internetu ve všech životních situacích. Huawei je lídrem v oblasti širokopásmového připojení a sítí příští generace LTE a právě zařízení jako je Huawei CarFi umožňují lidem užívat si svobodu mobilního připojení i za jízdy,“ uvedl Steven Liu, viceprezident pro mobilní širokopásmové připojení a domácí výrobky Huawei Consumer Business Group. „Internetová konektivita ve vozidlech, takzvaná telematika, je významným trendem, který v budoucnosti bude zajišťovat bezpečnost, pohodlí, informace i zábavu.“

Průnik a rozšiřování WiFi připojení v informačně-zábavných systémech vozidel se stává významným trendem. V rámci tohoto trendu a za účelem využití jeho obrovského potenciálu a příležitostí, které skýtá, Huawei CarFi podporuje rychlé připojení přes sítě LTE Cat4 rychlostí až 150 Mbps a až 10 cestujícím umožňuje rychlý a snadný přístup na síť. Mezi hlavní přínosy připojení ve vozidlech patří parkovací asistent, pomoc v nouzi, diagnóza poruch vozidla, hands-free rozpoznávání řeči, informace o stavu silnic a provozu v reálném čase a zjišťování pravidelností v chování řidiče, které přispívá k vyšší bezpečnosti jízdy.

Není-li zjištěno žádné zařízení kompatibilní s WiFi, Huawei CarFi se vypne, a i ve vypnutém stavu je možné jej používat k nabíjení jiných elektronických zařízení během provozu automobilu. Přístroj Huawei CarFi neobsahuje baterii, což jej za velmi teplého počasí chrání před přehřátím. Má navíc integrovanou samoregulační ochrannou funkci, která v případě potřeby automaticky sníží teplotu přístroje.

Huawei CarFi se v automobilu zapojí do zdířky od zapalovače nebo do nabíjecí zásuvky a unifikovaný design přístroje má funkci „plug and play“, kterou lze zapnout jediným dlouhým stiskem tlačítka „on“. Obsluha při jízdě je tak pohodlná a naprosto bezpečná. Přístroj lze také alternativně ovládat dálkově pomocí smartphonu s operačním systémem Android a iOS pomocí aplikace „Huawei Hilink“, kterou lze stáhnout na všech hlavních obchodech s aplikacemi.

Huawei CarFi má elegantní a důmyslný vzhled a precizní zpracování s využitím prvotřídního dřeva a uhlíkových vláken pro zvýšenou trvanlivost při každodenním používání. Dodává se ve třech barevných variantách: v módní černé, v teplých odstínech dřeva a také v dynamické červené barvě, které barevně doplní většinu interiérů vozidel.

Ve Velké Británii dodává CarFi operátor EE od listopadu 2014 a na volném trhu v západní Evropě je zařízení dostupné od prosince 2014. Je kompatibilní se všemi modely automobilů od předních výrobců, které mají ve voze zásuvku na zapalovač nebo nabíjecí zásuvku.

O Huawei Consumer Business Group

S 16 výzkumnými a vývojovými centry, mimo jiné v Německu, Švédsku, Spojených státech, Francii, Itálii, Rusku, Indii a Číně se výrobky a služby Huawei používají ve více než 170 zemích a slouží více než třetině světové populace. V roce 2014 se společnost Huawei umístila na třetím místě v celosvětových dodávkách chytrých telefonů. Spotřebitelská divize Huawei Consumer BG je jednou ze tří hlavní divizí společnosti Huawei. Nabízí řadu výrobků, mezi něž patří mobilní telefony, tablety, mobilní širokopásmová zařízení (MBB) a domácí zařízení. S více než 20 lety bohatých zkušeností v sektoru informačních a komunikačních technologií (ICT), širokou globální sítí, rozsáhlými globálními obchodními operacemi a sítí partnerů, je cílem Huawei Consumer BG přinášet nejnovější technologie spotřebitelům, nabízet celý svět možností a vytvářet mimořádné zážitky a realizovat sny pro lidi na celém světě.

Pro více informací navštivte consumer.huawei.com/cz nebo huaweidevice.cz

Aktuální informace ze světa Huawei Consumer BG naleznete denně aktualizované na:

Facebook – CZ/SK: www.facebook.com/HuaweideviceCZSK

Youtube – CZ/SK: http://www.youtube.com/user/HuaweiDeviceCZSK

Twitter: www.twitter.com/HuaweiDevice

Google+: plus.google.com/+HuaweiDeviceCo

Youtube: youtube.com/user/HuaweiDevice

Flickr: www.flickr.com/photos/Huaweidevice