Konference Cisco Connect letos ve znamení Fast IT a internetu věcí

Praha 5. března 2015 – Již po šestnácté se sejdou odborníci na informační technologie na jedné z největších ICT konferencí v Česku – Cisco Connect. Ta se koná 24. a 25. března 2015 v Praze. I letos bude konference dvoudenní, druhý den bude patřit techtoriálům určených především pro IT specialisty. Fenoménem letošního roku je internet věcí a změny, které přináší do světa IT. (TZ)

Fast IT je podle společnosti Cisco jedním z nejdůležitějších současných trendů v oblasti informačních technologií. Na fenomén internetu věcí totiž musí reagovat i síťová infrastruktura. Fast IT je modelem přinášejícím proměnu a zjednodušení síťové infrastruktury. Propojení lidí, procesů, dat i zařízení do sítě přinese zcela nový typ požadavků na síťovou infrastrukturu a otevře prostor pro zcela nové aplikace. Model Fast IT je tak odpovědí na požadavky nových technologických výzev jako je cloud, mobilita, kybernetická bezpečnost či analýza dat. V současnosti spotřebovává udržování a podpora existujících systému až 80 procent IT rozpočtů. To se musí do budoucna změnit.

Internet věcí již totiž není vizí budoucnosti, ale realitou. Společnosti musí být schopné rychle reagovat na změny trhu, model Fast IT jim umožní přizpůsobit svou infrastrukturu dostatečně rychle a zavádět cloudové či mobilní služby dříve než konkurence. Podle studií společnosti Cisco se v Internet of Everything skrývá potenciál 19 miliard dolarů. Ukázkou toho, jak budou IT zařízení vypadat v budoucnosti, jsou i chytré hodinky Basis Peak využívající technologie Intel®, které si budou moci návštěvníci vůbec poprvé v Česku prohlédnout.

Dopolední program konference naplní osm tematických workshopů partnerů konference. Odpoledne převezme moderátorské žezlo publicista Miloš Čermák. Po úvodním slově generálního ředitele společnosti Cisco ČR se ujme mikrofonu ekonom Tomáš Sedláček se svou přednáškou Rychlost rychlosti, aneb v čem spočívá bohatství národů. V rámci prvního bloku vystoupí také zástupce společnosti Intel, a po něm Christoph Nienhaus ze společnosti Cisco ukáže, že Fast IT není pro Cisco jen teoretickým konceptem, ale že se projevuje již v interních IT procesech a změnách síťové infrastruktury.

Partnery konference jsou přední společnosti světa ICT. Hlavním technologickým partnerem je společnost Intel® a generálním partnerem O2. Konference Cisco Connect se uskuteční 24. a 25. března 2015 v pražském Clarion Congress Hotel Prague, Freyova 945/33, Praha.

Více informací a detaily programu naleznete na www.ciscoconnect.cz.

O Cisco Systems

Cisco, (NASDAQ: CSCO) je celosvětovým lídrem v oblasti síťových služeb, které mění způsob, jakým se lidé připojují, komunikují mezi sebou a spolupracují.

Informace o společnosti Cisco jsou k dispozici na http://www.cisco.com. Další zprávy lze nalézt na http://newsroom.cisco.com.