Cestujte nalehko s výkonnými kompaktními fotoaparáty od Sony

Menší zátěž, větší fotografický výkon: v létě se na trhu objeví dva nové modely fotoaparátů od Sony, které jsou jako dělané pro cestovatele – každý tak bude mít možnost přivézt si z dovolené nádherné snímky. Oba modely jsou nejmenší ve své třídě; Cyber-shot DSC-HX90 a DSC-WX500 nabízejí skvělou kvalitu fotografií a mnoho funkcí, a zároveň jsou snadné na obsluhu. (TZ)

  • Prémiový třicetinásobný optický zoom v objektivu ZEISS® Vario-Sonnar T* a mnoho nových funkcí
  • Cyber-shot™ HX90/HX90V má OLED hledáček a ovládací kroužek pro profesionální výsledky
  • Cyber-shot™ HX90/HX90V a Cyber-shot™ WX500 se pyšní objektivem ZEISS® Vario-Sonnar T* s třicetinásobným zoomem; snímačem Exmor R™ s rozlišením 18,2 megapixelu, obrazovým procesorem BIONZ X, záznamem videa ve Full HD kvalitě; automatickým ostřením Fast Intelligent AF; funkcí Optical SteadyShot® s pětiosou stabilizací obrazu a LCD displejem s výklopným úhlem 180 stupňů pro skvělé selfie snímky

Oba fotoaparáty jsou vybaveny mimořádně kvalitní optikou, včetně objektivu ZEISS Vario-Sonnar T* s třicetinásobným zoomem, výkonným obrazovým snímačem Exmor RTM CMOS s rozlišením 18,2 megapixeluii a obrazovým procesorem BIONZ X™. Fotografa, který rád fotografuje tradičním způsobem, model HX90 potěší vyskakovacím OLED hledáčkem a ovládacím kroužkem, jemuž lze přiřadit různé funkce, například manuální ostření a krokový zoom. Díky ergonomickému gripu, který neklouže a umožňuje pohodlné ovládání, budete mít s fotoaparátem HX90 své snímky vždy pod kontrolou. Fotografové, kteří do svého repertoáru chtějí zařadit dokonale zarámované selfie, se mohou těšit na LCD displej, který lze u modelů HX90 a WX500 vyklopit o 180 stupňů, takže vždy je dobře vidět, jak na snímku budete vypadat.

I přes své miniaturní rozměry mají modely, HX90 i WX500, stabilizaci obrazu v pěti osách a díky tomu jsou fotografie vždy ostré, i když třeba experimentujete v hraničním pásmu dosahu zoomu při natáčení videa.

Objektiv ZEISS Vario-Sonnar T* s třicetinásobným optickým zoomem/60x Clear Image Zoom

Impozantní třicetinásobný optický zoom a přitom tak malé tělo. Špičkový objektiv ZEISS Vario-Sonnar T*, který vám přiblíží rodinu, přátele i vzdálenou krajinu. Technicky vyspělý design je zárukou dokonale ostrých snímků bez zkreslení, a to i při vysokém přiblížení, tedy zejména tam, kde méně kvalitní optika už nezajistí jas a vykreslení detailu. Chcete kvalitnější snímek? Technologie Clear Image Zoom zvětší přiblížení až šedesátinásobně, zatímco se funkce Optical SteadyShot a stabilizace obrazu v pěti osáchiv starají o to, aby i video natáčené z ruky ve Full HD kvalitě bylo plynulé a neroztřesené.

Snímač Exmor RTM CMOS s rozlišením 18,2 megapixelu a obrazový procesor BIONZ X™

Obrazový snímač Exmor R CMOS s 18,2 efektivními megapixely věrně zachytí i ty nejjemnější detaily snímku – i když fotografujete měsícem zalitou pláž nebo tmavý interiér. Nejnovější obrazový procesor BIONZ X od Sony zobrazí fotografie i Full HD video v nádherných, bohatých a realistických barvách.

Přesný elektronický hledáček OLED Tru-Finder™

Model HX90/HX90V má navíc OLED hledáček Tru-Finder, který lze vysunout kdykoliv potřebujete. Fotografování s ním je radost, protože si můžete sestavit kompozici snímku i ve chvílích, kdy svítí slunce. Snímky jsou jasné, ostré, s vysokým kontrastem a v živých barvách.

Perfektně zkomponované selfie snímky snadno vytvoříte díky LCD 3.0-type displeji, který se vyklápí v úhlu až 180 stupňů. Displej s vysokým rozlišením (921 tis. bodů) a funkcemi Photo Creativity a Beauty Effect je praktický pro kompozici a vylepšování snímků přímo ve fotoaparátu.

Fast Intelligent Auto Focus

Ostřící systém Fast Intelligent AF u nových modelů je stejný jako znáte z cenami ověnčené řady fotoaparátů Sony α7. Vylepšený algoritmus prostorové detekce objektu ovládá objektiv s mnohem větší přesností a efektivitou, takže automatické ostření je výrazně rychlejší a snadno díky němu zachytíte i okamžiky, které se odehrávají ve zlomku vteřiny.

Ti, jejichž ambice jdou ještě dále, určitě ocení i široké možnosti ovládání, funkci Memory Recall a ovládací kroužek Control Ring, jemuž lze přiřadit různé funkce, jako například manuální ostření nebo krokový zoom.

Díky záznamu videa ve Full HD 60p/50p kvalitě a formátu XAVC S rychlostí 50 Mbit/s budou vaše videa vždy působivá, bez šumu a optických vad – a to i když natáčíte neposedné děti, domácí mazlíčky nebo jízdu na vodním skútru. Předvolby P/A/S/M vám nabízí nepřeberně možností práce s videem, zatímco funkce Intelligent Active Mode se stabilizací obrazu v pěti osáchiv eliminuje otřesy, když budete třeba natáčet při chůzi.

Fotoaparáty mají i zabudovaný blesk pro fotografování a natáčení za horších světelných podmínek. Dále technologie Wi-Fi s NFC pro bezdrátové sdílení snímků a videí na jeden dotek do svého chytrého telefonu či tabletu.

Cyber-shot HX90V s GPS

Model Cyber-shot™ HX90V zaznamenává ke snímkům informace o lokalitě, kde byly pořízeny. Díky aplikaci PlayMemories Home si můžete sestavit celou mapu svých zážitků.

Pouzdro LCJ-HWA

Pouzdro na tělo fotoaparátu LCJ-HWA, které lze dokoupit, bude dostupné v černé, hnědé nebo světle hnědé barvě. Jeho součástí je i ochrana objektivu a popruh přes rameno. Pouzdro je z kvalitní koženky a má úpravu proti vyklouznutí z ruky, fotoaparát je díky němu dokonale chráněn. Design pouzdra umožňuje snadnou manipulaci s fotoaparátem – za pohybu můžete fotografovat či natáčet, upravovat úhel LCD displeje nebo se připojit přes USB k jinému zařízení, aniž byste museli fotoaparát vyjmout z pouzdra.

Vybrané technické specifikace

DSC-HX90 DSC-HX90V DSC-WX500
Objektiv ZEISS Vario-Sonnar T* ZEISS Vario-Sonnar T* L ZEISS Vario-Sonnar T*
Optický zoom (ekvivalent 35 mm formátu) 30x (25-750mm) 30x (25-750mm) 30x (25-750mm)
Max. závěrka F3.5 (W) – 6.4 (T) F3.5 (W) – 6.4 (T) F3.5 (W) – 6.4 (T)
Obrazový snímač / efektivní megapixely Exmor R CMOS s rozlišením 18,3 megapixelů Exmor R CMOS s rozlišením 18,3 megapixelů Exmor R CMOS s rozlišením 18,3 megapixelů
Obrazový procesor BIONZ X BIONZ X BIONZ X
Stabilizace obrazu Standardní;

Active/Intelligent

Active (pro video)

Standardní;

Active/Intelligent

Active (pro video)

Standardní;

Active/Intelligent

Active (pro video)

HD video (Active Mode pouze pro záznam videa) Full HD 60p/50pvi Full HD 60p/50pvi Full HD 60p/50pvi
Hledáček 0.2-type elektronický hledáček (OLED) 0.2-type elektronický hledáček (OLED)
ISO (režim foto) Auto (ISO80-3200, nastavitelný s horním/dolním limitem), 80/100/200/400/800/1600/3200, Multi-Frame NR:Auto (ISO80-3200 stejné jako vybraný rozsah v režimu Auto), 100/200/400/800/1600/3200/6400 /12800viii
Typ monitoru 7,5cm (3.0type) (4:3) / 921,600 bodů / Xtra Fine / TFT LCD 7,5cm (3.0type) (4:3) / 921,600 bodů / Xtra Fine / TFT LCD 7,5cm (3.0type) (4:3) / 921,600 bodů / Xtra Fine / TFT LCD
Výklop displeje Až o přibližně 180 stupňů Až o přibližně 180 stupňů Až o přibližně 180 stupňů
Advanced Flash
Party Mode
Beauty Effect Ano Ano Ano
Picture Effect Ano (foto: 13 předvoleb/ video: 7 předvoleb) Ano (foto: 13 předvoleb/ video: 7 předvoleb) Ano (foto: 13 předvoleb/ video: 7 předvoleb)
Wi-Fi/NFC Ano Ano Ano
GPS Ano
PlayMemories Camera Apps Ano Ano Ano
Výstup pro foto ve 4K kvalitě (HDMI) Ano Ano Ano
Barevný displej TRILUMINOS Ano Ano Ano
Výdrž baterie při fotografování Displej:příbližně 390 snímků, hledáček ViewFinder: příbližně 360 snímků (CIPA standard) Displej:příbližně 390 snímků, hledáček ViewFinder: příbližně 360 snímků (CIPA standard) příbližně 400 snímků (CIPA standard)
Rozměry (ŠxVxH) 102,0mm x 58,1mm x 35,5mm 102,0mm x 58,1mm x 35,5mm 101,6mm x 58,1mm x 35,5mm
Hmotnost (včetně baterie a paměťového média Memory Stick DUO) příbližně 245g příbližně 245g příbližně 236g
Baterie NP-BX1 NP-BX1 NP-BX1
Výdrž baterie při fotografování Displej: příbližně 390 snímků, hledáček ViewFinder: příbližně 360 snímků (CIPA standard) Displej: příbližně 390 snímků, hledáček ViewFinder: příbližně 360 snímků (CIPA standard příbližně 400 snímků (CIPA standard)
Nabízené barvy Černá Černá Černá, bílá, červená

O společnosti Sony Corporation

Sony Corporation je předním výrobcem produktů v oblasti audio, video, osobních zařízení a informačních technologií určených pro domácí i profesionální využití. Díky svým aktivitám v oblasti hudby, filmu, počítačové zábavy a on-line byznysu má Sony jedinečnou pozici být světovým lídrem na poli elektroniky a zábavy. Ve fiskálním roce, který končí 31. března 2014, společnost Sony vykázala konsolidovaný roční obrat přibližně 75 mld. USD. Více na globálních webových stránkách společnosti Sony: http://www.sony.net/.

Sony, WALKMAN, Cyber-shot, Handycam, α, Exmor, BRAVIA a XDCAM jsou registrované ochranné známky nebo ochranné známky Sony Corporation. Všechny ostatní registrované ochranné známky nebo ochranné známky jsou vlastnictvím jejich konkrétních vlastníků.