Axis vstupuje na český a slovenský trh s produkty pro kontrolu fyzického přístupu a uvádí novou dveřní jednotku s video identifikací

Společnost Axis Communications, světový leader v oblasti IP kamer, rozšiřuje nabídku zařízení kontroly fyzického přístupu o novou síťovou dveřní jednotku s video identifikací AXIS A8004-VE, kterou lze ovládat přes webové rozhraní na bázi IP protokolu, umožňuje snadnou instalaci, obousměrnou komunikaci, přenos HD videa a vzdálenou správu. Současně Axis uvádí na český trh dveřní ovladač AXIS A1001 Network Door Controller. Produkty společnosti Axis pro řízení fyzického přístupu jsou doplňkem stávajícího portfolia inovativních síťových video produktů a pro partnery a koncové uživatele vytvářejí jedinečné možnosti vzájemné integrace. (TZ)

Společnost Axis Communications rozšiřuje svou nabídku produktů kontroly fyzického přístupu. Na český a slovenský trh dnes uvádí síťový dveřní ovladač AXIS A1001 Network Door Controller se snadnou instalací díky napájení Power over Ethernet (PoE) a barevně odlíšeným konektorům.

„Jedná se o přirozeně navazující doplněk, protože mnoho partnerů má s řízením přístupu zkušenosti a rádi by s námi spolupracovali. Uvedení AXIS A1001 ve Spojených státech bylo velmi příznivě přijato a získáváme pozitivní odezvu jak od našich partnerů, tak koncových uživatelů. Předpokládáme, že se i na evropských trzích při uvedení této nové nabídky setkáme s podobným úspěchem,“ řekla Bodil Sonesson, viceprezidentka divize celosvětového prodeje ve společnosti Axis Communications.

AXIS A1001 je prvním neproprietárním ovladačem přístupu na trhu, který je založený na otevřeném IP protokolu. Jedná se o platformu pro dvě různá řešení. AXIS Entry Manager (AXIS A1001 s vestavěným softwarem) je ucelené řešení pro malé až střední provozy – jako například kanceláře, malé firmy a obchody – s typicky 10 dveřmi a základními požadavky na kontrolu přístupu. Pro větší podnikové systémy je jednotka AXIS A1001 vhodná díky otevřenému rozhraní pro programování aplikací. Díky tomu již více než 20 ADP partnerů společnosti Axis (Application Development Partners) integrovalo podporu pro AXIS A1001 do svých aplikací.

„Systémy kontroly vstupů jsou důležitou součástí bezpečnosti. Díky otevřeným standardům, které využívá sofistikovaná jednotka kontroly vstupu AXIS A1001 spolu s Axis kamerami, dokážeme snadněji implementovat i komplikovaná bezpečnostní pravidla při řízení fyzického přístupu a rychleji reagovat na specifické požadavky našich zákazníků,“ řekl Ing. Ľubomír Klimek ze společnosti C.G.C. a.s., která jako první ve střední Evropě integrovala AXIS A1001 do svého integračního systému SBI.

Podle společnosti IHS* zaměřené na průzkumy trhu má celosvětový trh v oblasti kontroly fyzického přístupu hodnotu přibližně 3 miliardy USD (2012) a do roku 2017 vzroste asi na 4,2 miliardy USD, což představuje roční růst 7 procent.

Axis rovněž představuje novinku ve svém portfoliu – první síťovou dveřní jednotku s video identifikací AXIS A8004-VE Network Video Door Station. Nová jednotka AXIS A8004-VE je také odolná vůči povětrnostním vlivům i proti vandalům a je proto vhodná jak pro vnější, tak pro vnitřní instalace. Přichází se zabudovanou funkcí vysoce kvalitního intercomu s obousměrným přenosem čistého hlasu a s integrovanou HDTV kamerou s funkcí WDR a s excelentním výkonem při špatných světelných podmínkách. Díky možnosti napájení přes Ethernet (POE) umožňuje instalaci pouze pomocí jediného síťového kabelu, ale přitom poskytuje dostatečný výkon pro většinu standardních dveřních zámků.

„Axis prokazatelně drží rekord v počtu inovativních produktů uváděných na trh video dohledu a zabezpečení. S AXIS A1001 a AXIS A8004-VE poskytneme našim zákazníkům snadno instalovatelná zařízení, která rozšíří možnosti bezpečnostních systémů,” řekl Peter Lindström ze společnosti Axis Communications.

Oba produkty nabízí pomocnou ruku při zabezpečení a zjednodušení každodenních operací. Dveřní video jednotka A8004-VE umožňuje navíc komunikaci a identifikaci návštěvníků a také i vzdálenou správu přístupu prostřednictvím stolních IP telefonů, mobilních zařízení nebo přímo prostřednictvím systému video managementu (VMS).

Otevřené rozhraní pro ovladače  umožňuje u větších podnikových systémů programovat aplikace partnerům společnosti Axis pro vývoj aplikací (Application Development Partners – ADP), které budou splňovat jejich konkrétní potřeby. V souladu se standardy ONVIF, interface VAPIX a protokolem SIP je lze snadno integrovat i s jinými systémy a zařízeními pro integraci videa a vyspělé funkce řízení přístupu, jako jsou například Genetec, Aimetis nebo SeeTec.

„Vize Genetecu nabízí zákazníkům komplexní přístup k řízení bezpečnosti, který zahrnuje video dohled, řízení přístupu a komunikaci na bázi protokolu SIP prostřednictvím našeho softwaru Security Center. Spolu s bezproblémovou integrací jednotky AXIS A8004-VE zajistíme, že koncoví uživatelé získají vyšší úroveň zabezpečení a  budou schopni přímo reagovat při sledování příchozího videa z AXIS A8004-VE – např. odemykat nebo zamykat dveře,” řekl Jimmy Palatsoukas, Senior Manager společnosti Genetec.

Dveřní síťový ovladač AXIS A1001 Network Door Controller je v České a Slovenské republice dostupný již dnes prostřednictvím distribučních kanálů společnosti Axis za výrobcem doporučenou maloobchodní cenu 15 490 Kč. Nová síťová dveřní jednotka s video identifikací AXIS A8004-VE Network Video Door Station bude prostřednictvím distribučních kanálů společnosti Axis k dispozici od května 2015 za výrobcem doporučenou maloobchodní cenu 32 900 Kč.

Fotografie, videa a další zdroje informací jsou k dispozici zde:

www.axis.com/access_control

www.axis.com/corporate/press/press_material.htm?key=A8004-VE

www.axis.com/r/video-a8004ve

* IHS CCTV and Video Surveillance Equipment – World – 2013
(Celosvětová zpráva IHS o zařízeních pro průmyslovou televizi a video dohled 2013)

O společnosti Axis

Společnost Axis nabízí inteligentní bezpečnostní řešení, která vedou k chytřejšímu a lépe chráněnému světu. Axis je největší světový dodavatel na trhu IP kamer a působí jako hybná síla v tomto odvětví tím, že průběžně uvádí inovativní síťové produkty založené na otevřené platformě. S pomocí globální sítě partnerů tak přináší svým zákazníkům vysokou hodnotu. Axis si zakládá na dlouhodobých vztazích se svými partnery, kterým poskytuje na stávajících i na nových trzích jak průlomové síťové produkty, tak i své znalosti.

Axis má více než 1.900 vlastních zaměstnanců ve více než 40 zemích na celém světě a spolupracuje se sítí více než 75.000 partnerů ve 179 zemích. Axis je společnost založená v roce 1984 se sídlem ve Švédsku. Je zalistována na burze NASDAQ Stockholm pod značkou AXIS. Více informací o společnosti Axis najdete na naší webové stránce www.axis.com.