Acer uvádí 11″ konvertibilní notebook Aspire R 11

Praha, 23. dubna 2015 – Společnost Acer dnes představila nejmenší přírůstek do rodiny konvertibilních notebooků – Aspire R 11 s 11,6″ displejem. Tento kompaktní notebook se hodí do většiny stísněných prostor díky unikátně navrženým 360° pantům, které umožňují plynulé přecházení mezi čtyřmi režimy používání. Aspire R 11 se tak hodí nejen pro sdílení a konzumaci obsahu, ale také pro jeho tvorbu. Až osmihodinová výdrž na baterii přináší uživatelům možnost pracovat na cestách po celý pracovní den. (TZ)

Aspire R 11 je opatřen povrchem s texturou připomínající tkaninu a jeho spodní strana byla pro vyšší atraktivitu i praktičnost vytvořena procesem laserového matování – je odolná vůči poškrábání a poskytuje pevný úchop. Aspire R 11 je k dispozici v modrém provedení Sky Blue nebo bílém Cloud White s ostrým a jasným dotykovým 11,6″ HD displejem s technologií Zero Air Gap a překrytý odolným sklem Corning® Gorilla® Glass.

Aspire R 11 je poháněn procesorem Intel® Pentium® s grafikou Intel HD® Graphics a lze jej osadit až 8 GB systémové paměti DDR3L a až 1TB pevným diskem. Má webovou kameru Acer Crystal Eye HD, čtečku karet SD™, porty USB 3.0 i USB 2.0 a plnohodnotně velké porty HDMI a D-Sub (VGA). Aspire R 11 patří mezi notebooky podporované společností Acer pro budoucí bezplatný upgrade na Windows 10.

Díky čtyřem režimům se vejde kamkoli

Unikátně navržené 360° panty umožňují notebooku Aspire R 11 plynule přecházet mezi režimem „notebook“ pro produktivní práci, „tablet“ pro sdílení informací a snadné hraní her, režimem „displej“ s nímž si více vychutnáte filmy a videa z větší dálky a režimem „stan“ pro použití ve stísněných prostorech. Panty mají duální moment, který umožňuje snadné otevření víka, zatímco se pak uplatní tužší točivý moment, který víko stabilizuje a zabrání jeho samovolnému otvírání při ovládání dotyky. Aspire R 11 automaticky obrátí zvukové kanály podle orientace obrazovky. Audio i video hardware zabudované webkamery je vyladěn tak, aby zajistil jasnou a ostrou komunikaci bez jakéhokoli zpoždění.

Díky Acer TrueHarmony se obejdete bez externích reproduktorů

Aspire R 11 je vybaven nejnovější audio technologií TrueHarmony od Aceru, která je unikátní kombinací inovativního hardwaru a softwaru. Acer TrueHarmony přináší přirozený zvuk, který posouvá zábavu na novou úroveň. Díky konstrukci s papírovou membránou, speciálně navržené pro vyšší pevnost a pružnost, poskytují reproduktory přesný zvuk s širším rozsahem basů a menším zkreslením. Ekvalizér optimalizuje vyvážení frekvenčního spektra, aby byly filmy realističtější, hudba měla větší hloubku a hry byly ještě zábavnější.

BluelightShield™ umožňuje pohodlnější čtení při menší únavě očí

Aspire R 11 je vybaven filtrem Acer BluelightShield, který efektivně snižuje únavu očí tím, že omezuje vyzařování modrého světla z obrazovky. Nabízí čtyři režimy:

    • Nízká redukce: Snižuje emisi modrého světla z LED podsvícení o 18 %, což je stejně účinné jako brýle s filtrem proti modrému světlu.
    • Střední a vysoká redukce: Snižuje emise modrého světla LED podsvícení o 36 % respektive o 54 %.
    • Dlouhodobý režim: Profesionálně vyladěný optickými inženýry pro snížení namáhání zraku při dlouhé práci.

Přesné a intuitivní ovládání

Společnost Acer implementovala do Aspire R 11 svůj touchpad Precision Touchpad, který sjednocuje ovládání Windows. Umožňuje používání gesty podobně jako na dotykové obrazovce, funguje tedy například zoom sevřením, přejetí nebo posuv. To přináší nejen plynulé a citlivé ovládání, ale také vyšší přesnost díky vyššímu rozlišení hardwaru a vestavěné detekci položené dlaně.

Cena a dostupnost

Acer Aspire R 11 bude k dispozici v červnu za cenu od 9.490,- Kč. Více informací o dostupnosti, přesné parametry a ceny naleznete na stránkách www.acer.cz.

Nový Aspire R 11 byl představen dnes na tiskové konferenci next@Acer ve 4 World Trade Center v New Yorku, kde společnost Acer odhalila svá nejnovější zařízení a řešení pro rodiny s dětmi, studenty a profesionály. Pro více informací navštivte stránky acer.com/nextatacer.

O společnosti Acer

Společnost Acer, která se zabývá hardwarem, softwarem a službami, byla založena již v roce 1976. Zaměřuje se na výzkum, návrh, marketing, prodej a podporu inovativních produktů, které zlepšují každodenní život lidí. Mezi nabízené produkty společnosti Acer patří počítače, monitory, projektory, servery, tablety, chytré telefony a nositelná elektronika. Společnost Acer také vyvíjí cloudová řešení, která dodává společně s internet věcmi. Zaměstnává 7 000 lidí, je čtvrtou největší firmou na světě vyrábějící počítače (IDC 2014) a v roce 2014 dosáhly její tržby 10,39 miliardy amerických dolarů. Pro více informací navštivte stránky www.acer.cz.