Seznam.cz posiluje top management

Top management společnosti Seznam.cz se v květnu rozroste o jednoho člena. Posílí tak aktivity, které kladou důraz na rozvoj nového byznysu Seznam.cz a na podporu rozvoje internetu v ČR jako celku. Prokurista společnosti Michal Feix se nadále soustředí právě na druhou část, tedy podporu rozvoje internetu a spolupráci s ostatními subjekty včetně státní správy, a dále na M&A aktivity. Tomáš Kapalín do Seznam.cz přichází na pozici Business Development Director. (TZ)

„Naše produkty i rozvoj nového byznysu jsou klíčové pro naši budoucnost. Coby lídr českého internetu ale také cítíme povinnost věnovat se rozvoji tohoto prostředí jako celku. Proto rozdělíme zmíněné agendy na rozvoj nového byznysu na jedné straně a podporu rozvoje českého internetu spolu s právními aktivitami spojenými s novými akvizicemi na straně druhé. Tomáš Kapalín se bude naplno věnovat rozvoji nových příležitostí, Michal Feix rozvoji internetu a akvizicím,“ popisuje nové rozdělení rolí Pavel Zima, generální ředitel Seznam.cz a dodává: „Důraz na budoucí rozvoj a nutnost posílit kapacity v tomto směru je strategie, na které jsme se jasně shodli s majitelem společnosti Ivo Lukačovičem.“

„Seznam.cz se již před delší dobou rozhodl klást důraz nejen na své produkty, ale i na rozvoj internetu jako celku s cílem vylepšovat konkurenceschopnost českého on-line podnikatelského prostředí. Jsem rád, že budeme v těchto aktivitách pokračovat s ještě větší intenzitou,“ uvedl ke své nové pozici Michal Feix, prokurista společnosti Seznam.cz. K dalším povinnostem Michala Feixe bude patřit zajištění chodu právního oddělení společnosti Seznam.cz i M&A aktivity. Bude tak realizovat akvizice, které se zrodí v oddělení business developmentu.

Od prvního května se do společnosti Seznam.cz vrací Tomáš Kapalín, který zde v letech 2000 – 2005 působil jako obchodní ředitel. Nyní bude zastávat roli Business Development Director. Vrací se po deseti letech, ve kterých se věnoval hlavně svým investicím. Aktivní byl především v koupi a následném prodeji ve své době třetího nejnavštěvovanějšího portálu českého internetu, Líbímseti.cz. V posledních několika letech je také investorem služby Kupi.cz. Podíly má ale i v dalších projektech a firmách. „Za posledních deset let jsem nasbíral na českém trhu nemálo zkušeností s investicemi. Věřím, že je budu schopen velice dobře zužitkovat,“ komentoval Tomáš Kapalín, nový Business Development Director v Seznam.cz.

„Jsem rád, že se nám mezi dva špičkové manažery podařilo rovnoměrně rozdělit a posílit agendu spojenou s rozvojem byznysu a podporou internetu jako silného média, v němž může Seznam.cz i do budoucna prosperovat,“ uzavírá Pavel Zima, generální ředitel Seznam.cz.