Portál iDNES.cz získal práva na video ze zákulisí hokejového MS, chystá TV studio

Mediální skupina MAFRA získala jako jediná na českém trhu sublicenci pro natáčení v zákulisí hokejového mistrovství světa. Kamery iDNES.cz budou natáčet v mixzónách a na tiskových konferencích. Šampionát začíná už v pátek 1. května v Praze a Ostravě. Speciál k šampionátu už nyní najdete na adrese www.idnes.cz/mshokej. (TZ)

„Jsme si vědomi toho, že mistrovství světa je pro české sportovní fanoušky největší událostí letošního roku, a proto jsme velmi rádi, že můžeme našim čtenářům přinést nejen pestré zpravodajství ve všech našich titulech, ale i v exkluzivním videoobsahu,“ říká člen představenstva mediální skupiny MAFRA Michal Hanák.

Speciální přílohu k MS chystá portál pravidelně od roku 1999, letos monitoruje dění v ledových halách už posedmnácté. Videoštáb iDNES.cz se poprvé objevil na hokejovém MS 2009 ve Švýcarsku.

„Pro šampionát na českém území připravujeme mnohem rozsáhlejší projekt. Kromě videoreportáží, které jsou tradičním doplňkem článků, chystáme i přímé přenosy ze studia, kde budeme společně s našimi experty a dalšími zajímavými hosty komentovat dění na MS v hokeji,“ doplňuje Ondřej Tolar, šéfredaktor iDNES.cz.

Hokejové studio nazvané „I DNES JE HOKEJ“ bude mít premiéru vždy odpoledne, připomene zápasy z předchozího dne, shrne novinky z dopoledních tréninků a nabídne zajímavé reportáže ze zákulisí turnaje. Prostor dostanou i čtenáři, kteří mohou oslovit hosty ve studiu prostřednictvím stránek iDNES.cz i na sociálních sítích, pro které vznikl hashtag #idnesjehokej.

Vedle videí se speciální příloha iDNES.cz zaměří na servis pro fanoušky. Představí obě ledové arény, navštíví fanzóny a bude hledat nejoriginálnější fanoušky českého týmu. Součástí přílohy je i program zápasů, soupisky, on-line reportáže, výsledky, statistiky, rozhovory, reportáže a odborné analýzy.