PocketBook Touch Lux 3 – nová špičková čtečka s displejem E Ink Carta

Praha – 5. 5. 2015 – PocketBook zahájil prodej své nejnovější prémiové čtečky PocketBook Touch Lux 3, která je nástupcem bestselleru PocketBook Touch Lux 2. Novinka má displej nejnovější generace E Ink Carta. (TZ)

PocketBook Touch Lux 3 – nový model ze série Touch Lux je nástupcem čtečky PocketBook Touch Lux 2, která se díky široké funkčnosti a spolehlivosti stala bestsellerem a jejíž skvělý design získal Red Dot Design Award 2014. Nový  PocketBook Touch Lux 3 má všechny vlastnosti vlajkové lodi a k tomu důležité vylepšení – nejnovější displej E Ink Carta s HD rozlišením (1024 x 758 px).

Svými optickými vlastnostmi se displej E Ink Carta ještě více přibližuje běžnému papíru, má světlejší pozadí a zobrazuje černou barvu s vyšším kontrastem. Nová technologie zvyšuje kontrast o 50% na hodnotu 15:1, reflexní hodnoty se v porovnání s předchozím modelem zvýšily o 20%. Díky tomu je zobrazení textu a grafiky ještě jasnější. Čtení nejmenších fontů stejně jako sledování nejsofistikovanějších tabulek a grafů je ještě pohodlnější.

Čtečka PocketBook Touch Lux 3 je také vybavena LED nasvícením, které zajišťuje komfortní čtení v jakýchkoli světelných podmínkách.

Vnitřní paměť o velikosti 4 GB a slot na microSD karty (až do velikosti 32 GB) umožňují uložit do čtečky několik tisíc knih. Procesor s taktem 1 GHz společně s 256 MB RAM  zajišťují dostatečný výkon pro plynulé otáčení stránek a rychlou reakci jakékoli aplikace. PocketBook Touch Lux 3 podporuje 18 knižních formátů bez konverze a 4 grafické – JPEG, BMP, PNG a TIFF.

Díky vestavěné wi-fi zařízení podporuje online služby jako je Dropbox, Send-to-PocketBook
a PocketBook Sync. Předinstalovaná aplikace ReadRate umožňuje sdílet knižní reference
a přijímat doporučení na oblíbené knihy od přátel. PocketBook Touch Lux 3 je dostupný za cenu 3 599,- Kč ve třech barvách: bílé, šedé a černé.

Společnost PocketBook je jedním z největších světových výrobců prémiových čteček e-knih založených na technologii E Ink (elektronický papír), stejně jako multimediálních čteček a tabletů se systémem Android. Společnost byla založena v roce 2007 a sídlí ve švýcarském Luganu. Výrobky PocketBook se prodávají v 33 zemích celého světa, do současné doby bylo prodáno celkem více než 3 miliony kusů zařízení značky PocketBook. Díky kombinaci hardwaru, softwaru a unikátnímu ergonomickému designu se čtečky PocketBook řadí k prémiovému segmentu trhu. Více informací naleznete na www.pocketbook-int.com.