Red Hat uvádí novou verzí platformy CloudForms 3.2

Rozšiřuje tak možnosti správy řešení využívajících technologii OpenStack ve firemním prostředí a s pomocí federovaného nasazování umožňuje firemním zákazníkům rychlejší zavádění technologie OpenStack (TZ)

Praha – 25. května 2015 – Red Hat, Inc. (NYSE: RHT), přední světový poskytovatel řešení založených na open source technologiích, oznámil nejnovější verzi svého oceňovaného řešení pro správu soukromých a hybridních cloudů – Red Hat CloudForms 3.2. Tato verze přináší inovativní funkce, které zákazníkům umožní automatizovat nasazování i správu infrastruktury založené na technologii OpenStack, a to pomocí nástrojů dostupných v Red Hat Enterprise Linux OpenStack Platform 7 (založené na OpenStack Kilo).

CloudForms 3.2 rozšiřuje možnosti správy o další vlastnosti technologie OpenStack včetně automatizovaného mapování jednotlivých prvků, webové konzole pro správu, zveřejňování katalogu služeb a generování uživatelského rozhraní pro šablony v rámci OpenStack Orchestration (s označením Heat) nebo podrobnějších možností pro analýzu obrazů i zátěží s integrací služeb OpenStack Image Service (Glance) a OpenStack Compute (Nova). Nechybí ani vylepšená správa kapacit a využívání zdrojů, a to prostřednictvím rozšířené integrace s OpenStack Telemetry (Ceilometer). Tyto nové vlastnosti představují výrazný pokrok v oblasti správy nasazení technologie OpenStack ve firemním prostředí. CloudForms je prvním průmyslovým open source řešením pro správu cloudů, které z jedné integrované platformy umožňuje spravovat infrastrukturu postavenou na technologii OpenStack i jednotlivé zátěže.

CloudForms navíc umožňuje federovat soukromé cloudy založené na technologii OpenStack s dalšími veřejnými cloudy a s celou řadou virtualizačních platforem včetně VMware vSphere, Red Hat Enterprise Virtualization, Amazon Web Services (AWS) a Microsoft System Center Virtual Machine Manager. Pokročilé vlastnosti zahrnují samoobslužný portál, řízení založené na politikách, podporu započítávání pohledávek, orchestraci, plánování kapacit a využívání zdrojů, analýzu a optimalizaci problémových oblastí nebo pokročilý reporting. Tedy vlastnosti, které umožňují firmám efektivnější správu hybridních cloudových prostředí.

CloudForms zákazníkům výrazně pomohla s urychlením implementace technologie OpenStack do jejich prostředí a tyto nové vlastnosti z verze 3.2 nabízí efektivní a škálovatelný framework pro migraci napříč tradiční virtualizací a soukromými cloudy založenými na technologii OpenStack. Díky těmto vylepšením mohou firmy postavit svá IT prostředí na obou přístupech a v rámci jednoho celku s možnostmi společné správy využívat výhod nové infrastruktury optimalizované pro pružnost a spolupracující s tradičními datovými centry i výpočetními systémy optimalizovanými pro maximální efektivitu.

Mezi další vylepšení nástroje CloudForms 3.2 patří podpora pro službu AWS Config, která takřka v reálném čase umožňuje sledování změn v jednotlivých AWS prostředích, podpora japonštiny, podpora protokolu IPv6 a prostřednictvím integrace s řešením Red Hat Satellite 6 i vylepšená správa a přidělování fyzických zdrojů.

Dostupnost

Pro zákazníky, kteří již CloudForms využívají, bude nová verze 3.2 k dispozici od června 2015. Nové funkce pro správu infrastruktury založené na technologii OpenStack vyžadují vlastnosti z vydání OpenStack s kódovým označením Kilo, které budou dostupné v nadcházející verzi Red Hat Enterprise Linux OpenStack Platform 7.

Podpůrná vyjádření

Joe Fitzgerald, viceprezident a generální manažer, management, Red Hat

„CloudForms je základní součástí strategie společnosti Red Hat umožňující přijetí technologie OpenStack a zdokonalení správy IT ve firemním prostředí. Nejnovější vylepšení verze 3.2 umožní zákazníkům rychlejší nasazení a škálování jejich soukromých cloudů založených na této technologii, a to včetně podpory spojení stávající IT infrastruktury a federovaných veřejných cloudů.“

Donna Scott and Arun Chandrasekaran, Gartner: Jak být úspěšní při nasazování technologie OpenStack, 20. února 2015

„Většina podniků zjišťuje, že technologie OpenStack není užitečná jen pro základní správu a řízení, ale také pro správu prostředí využívajících větší počet cloudů, a to bez ohledu na to, zda jde o cloudy soukromé nebo veřejné. Výsledkem je, že mnohé organizace tuto technologii implementují v rámci ucelené administrátorské platformy, a získávají tak řešení nabízející transparentní aplikační rozhraní a orchestraci napříč soukromými i veřejnými cloudy.“

Další informace

  • Více informací o platformě Red Hat CloudForms naleznete na webu společnosti
  • Více informací o tom, že platforma CloudForms byla pro rok 2014 vybrána jako nejlepší řešení pro správu cloudů naleznete na stránkách věnovaných oceněním SIIA CODiE
  • Osobně se můžete s výhodami platformy CloudForms 3.2 seznámit na konferenci OpenStack Summit, která aktuálně probíhá ve Vancouveru

Jak se spojit se společností Red Hat?

O společnosti Red Hat

Společnost Red Hat je přední světový poskytovatel open source softwarových řešení, který s využitím komunitního přístupu poskytuje spolehlivé a vysoce výkonné cloudové, virtualizační, úložné, linuxové a middlewarové technologie. Brněnská pobočka Red Hat Czech s.r.o. je největším vývojovým centrem společnosti na světě. Vedle technologií nabízí Red Hat také technickou podporu, školení a konzultační služby. Díky celosvětovému propojení sítě firem, partnerů a open source komunit pomáhá vytvářet relevantní a inovativní technologie, které osvobozují zdroje pro rozvoj a připravují zákazníky na budoucí změny v informačních technologiích. Více informací o společnosti Red Hat je k dispozici na adrese http://www.redhat.com.