Twisto.cz představilo nový produkt „Nákupní účet“. Pomůže zjednodušit nakupování v e-shopech přes mobilní telefony

Praha 27. května 2015 – Platební služba Twisto.cz spouští novou službu „Nákupní účet“, která významně navýší limit pro opakované nákupy až na 20 000 korun, a zároveň prodlužuje dobu splatnosti na 45 dní. Služba také významně zvyšuje bezpečnost nákupů přes mobilní telefony. (TZ)

„V rámci nové služby jsme se zaměřili na mobilní telefony, jejichž prostřednictvím je realizováno stále více nákupů. V našem řešení jsme odbourali nepříjemnosti, které se k nakupování přes mobil vážou – zákazník nemusí vypisovat senzitivní údaje o platební kartě nebo se bát zneužití platebních údajů – s Twisto.cz objedná jedním kliknutím,“ říká k „Nákupnímu účtu“ Michal Šmída, zakladatel Twisto.cz. Součástí „Nákupního účtu“ je také systém, který obsahuje přehled o internetových nákupech uživatele včetně uložených daňových dokladů – zákazníci už tak nebudou muset zakládat a následně hledat účtenky. Oficiální spuštění služby proběhne v červnu, Twisto.cz nyní čeká na licenci od ČNB.

Twisto.cz produktem reaguje na rostoucí popularitu návštěv e-shopů přes mobilní telefony. Dle statistik serveru MarketingLand.com z letošního roku vyplývá, že 46 procent přístupů na e-shopy je realizováno přes mobilní telefony, ovšem nákupů přes tato zařízení je realizováno 21 procent. Data české konzultantské společnosti Acomware trend růstu mobilních telefonů podporují, kdy návštěvnost e-shopů prostřednictvím mobilních zařízení vzrostla o 49 procent. Twisto.cz tak přináší systém, který umožní lidem pohodlněji a bezpečněji nakupovat na internetu také přes mobilní telefony, a to prostřednictvím jednoho kliknutí díky jednotnému účtu s možností zapamatované karty. „Představte si, že jedete tramvají a chcete si přes mobilní telefon objednat lístek do kina nebo voucher na večeři s kamarádem. Musíte platit kartou, abyste mohl čerpat službu ihned, takže v jedné ruce držíte kartu, v druhé mobilní telefon a přede všemi opisujete číslo karty. To není bezpečné ani příjemné. S naší službou tato obava naprosto opadá,“ komentuje Michal Šmída.

Navýšení limitu na nákup po celý měsíc pro naše věrné zákazníky je také reakce na velké procento zákazníků, kteří opakovaně využívají Twisto.cz napříč partnerskými e-shopy.  „Náš cíl je, aby zákazníci díky Twisto.cz mohli realizovat veškeré své on-line nákupy bezpečně pod jedním zabezpečeným Nákupním účtem a za vše platit souhrnně až na konci měsíce,“ říká Michal Šmída.

V návaznosti na rozšíření služeb zažádalo Twisto.cz o licenci pro provozování platebních služeb malého rozsahu od České národní banky. Oficiální spuštění služby proběhne v červnu po obdržení licence. Zákazníci mohou registrovat svůj zájem nebo se dozvědět o službě více na stránkách https://www.twisto.cz/nakupni-ucet

Jak „Nákupní účet“ funguje

První nákup přes Twisto.cz je možné realizovat do 3000 korun se standardní splatností 14 dní. Při řádném zaplacení nákupu může zákazník následně nakupovat prostřednictvím služby „Nákupní účet“ se splatností až 45 dní. Při využívání této nové služby mohou zákazníci nakupovat do výše svého limitu, který může být až 20 000 korun. Na začátku nového měsíce zákazník obdrží souhrnné vyúčtování všech nákupů se splatností 15 dní. Vyúčtování je možné uhradit převodem, kartou on-line, QR kódem přes mobilní aplikaci banky nebo v hotovosti v pobočkách České pošty či Sazky.

Kromě rozšíření služeb Twisto.cz mění cenovou politiku ze stávajících 39 Kč za nákup. Poplatek se bude lišit podle druhu nákupu. U zboží, jako je oblečení nebo boty, které si chcete bezpečně nejdřív vyzkoušet, je poplatek 29 Kč. U vysokoobrátkového zboží nebo služeb je poplatek 19 Kč. Některé e-shopy mají svoji obchodní politiku takovou, že poplatek uhradí za zákazníka a zákazník má pak nákup přes Twisto.cz levněji nebo zcela zdarma. Maximální součet poplatků za jednotlivé platby, který zákazník měsíčně Twisto.cz při opakovaných nákupech přes „Nákupní účet“ zaplatí, je 99 Kč, další nákupy nad tento rámec jsou zdarma.

Více informací o produktu nabízí webová stránka www.twisto.cz/nakupni-ucet