Zapier umí propojit stovky webových aplikací mezi sebou a ušetřit čas i náklady na programátora

Zapier jednoduše umožňuje propojit stovky webových aplikací mezi sebou bez potřeby cokoliv programovat. Můžete si tak jednoduše zautomatizovat nudné činnosti a věnovat se důležitějším věcem v podnikání. (TZ)

(Praha, 25. květen 2015) – Spolu s rozšiřujícím počtem webových aplikací narůstá potřeba jejich integrace mezi sebou. Dosud byly integrace doménou programátorů, ale s příchodem služeb typu Zapier.com už nejsou potřeba. Například zařídit, aby email z poptávkového formuláře rovnou založil  obchodníkovi úkol v CRM systému je otázkou několika kliknutí.

Zapier.com nejvíce využívají malé a střední firmy, které si nemohou dovolit nechat vytvářet integrace aplikací na zakázku. Ušetří tak zbytečné výdaje a sníží počet hodin věnovaných neproduktivní práci jako kopírování kontaktů do CRM systému či mobilu. Ulehčuje práci i marketérům v sociálních médiích – kdy mohou zjednodušit publikování obsahu na různých sociálních sítích.

Digitální agentuře SingleGrain se tak podařilo zvýšit dvojnásobně obrat díky zapojení Zapieru – umožnil jim reagovat rychleji na poptávky z webu. Formuláře z webu nyní míří rovnou do aplikace HipChat, kterou všichni zaměstnanci používají pro online komunikaci. Zapier oceňují i vývojáři aplikací: “Díky službě Zapier.com si mohou naši zákazníci propojit náš rezervační systém SuperSaaS s desítkami dalších aplikací od Mailchimpu po Google Docs”   říká J. M. Faber, zakladatel SuperSaaS.

Možnosti využití Zapier jsou skutečně rozsáhlé – v současné době je zde zapojeno více než 350 nejpoužívanějších aplikací a další přibývají každý den.  Zapier dnes využívá více než 500 000  uživatelů.

Zapier

V roce 2011 zakladatelé Bryan Helmig, Wade Foster a Mike Knoop vyhráli  soutěž Startup Weekend v Columbii. V roce 2012 prošli akcelerátorem Y Combinator a přesídlili do Kalifornie. V říjnu 2012 získali první a zatím jedinou  investici 1,2 mil. USD od Bessemer Venture Partners, DFJ a Kevina Hala.