Visa Europe podporuje Android Pay

„Je to další důkaz, že v roce 2015 se mobilní platby stávají konečně plnohodnotným nástrojem placení v obchodech“ – Jeremy Nicholds, Visa Europe. (TZ)

LONDÝN/PRAHA, ČESKÁ REPUBLIKA, 29. května 2015 – Asociace Visa Europe včera potvrdila, že uzavřela partnerství se společností Google prostřednictvím nové platformy Android Pay.Ta po celém světě otevře možnost nových zabezpečených plateb Visa pro finanční instituce a obchodníky používající systém Android. Zabezpečené API Android Pay budou postavené na stávající funkcionalitě Google Host Card Emulation (HCE) a vytvoří široké spektrum nových možností pro bezkontaktní platby v obchodě a zároveň pohodlnou možnost pro držitele karet Visa platit prostřednictvím svého zařízení na operačním systému Android.

Jeremy Nicholds, výkonný ředitel společnosti Visa Europe, novinku komentoval slovy: „Jedná se o další příklad toho, proč si myslíme, že v roce 2015 se mobilní platby stanou skutečně hlavním platebním trendem. Jsme rádi, že můžeme spolupracovat se společností Google na otevření platformy Android Pay pro držitele karet Visa, kteří tak získají nové možnosti platit svými kartami Visa. Ty jsou vybudované na našich zabezpečených technologiích jako Visa payWave nebo nová Payment Token Service.”

O asociaci Visa Europe:

Visa Europe je asociace zabývající se platebními technologiemi, kterou vlastní a provozují členské banky a další poskytovatelé platebních služeb ve 37 evropských zemích. Je vedoucím platebním systémem, jehož podíl na trhu vzrostl z 55,5 % v roce 2011 na 56,9 % v roce 2013 a předstihl tak konkurenční MasterCard.

Visa Europe je v srdci platebního ekosystému poskytujícího infrastrukturu a služby potřebné k tomu, aby milionům evropských spotřebitelů, firmám a vládám bylo umožněno platit elektronicky. Členové Visa Europe jsou odpovědni za vydávání karet, registraci obchodníků a výši poplatků pro držitele karet i obchodníky. Visa Europe je rovněž největším subjektem zpracovávajícím transakce v Evropě: zodpovídá za zpracování 16 miliard transakcí ročně, přičemž ve špičce může rychlost dosahovat až 1627 transakcí za sekundu.

V současnosti je v Evropě vydáno více než 500 milionů karet Visa, přičemž každé šesté euro je zaplaceno právě těmito kartami. Celková útrata provedená kartami Visa přesahuje 2 biliony eur ročně, z toho 1,5 bilionů eur v místech prodeje.

Asociace Visa Europe sídlí ve Velké Británii, od roku 2004 je nezávislá na organizaci Visa Inc. a má exkluzivní, nezrušitelnou a trvalou provozní licenci v rámci Evropy. Obě společnosti úzce spolupracují s cílem zajistit globální platby Visa ve více než 200 zemích a teritoriích.

Další informace najdete na stránkách www.visaeurope.com a na Twitteru @VisaEuropeNews.