Kingston Digital představuje flash disk s rozhraním USB typu C

COMPUTEX, TAIPEI − Kingston Digital Europe Co LLP, dceřiná společnost Kingston Technology Company Inc., největšího nezávislého výrobce paměťových produktů na světě, dnes oznámila uvedení USB flash disku DataTraveler® microDuo 3C. Disk DataTraveler microDuo 3C má dva konektory, které fungují jak se standardním rozhraním USB typu A (3.1, 3.0, 2.0), tak s novým rozhraním USB typu C. Rozhraní USB Type-C™ je nový, již používaný standard, který se bude nyní rozšiřovat a jehož konektor je možné zasunovat z obou stran, a umožní v budoucnu konstrukci štíhlejších a tenčích zařízení. Tento jediný port umožní zařízení přenášet data, slouží jako video výstup, pro nabíjení a také napájení externích zařízení. (TZ)

Disk DataTraveler microDuo 3C je ideální způsob, jak dopřát až 64 GB úložného prostoru nejnovějším smartphonům, tabletům a počítačům Mac, a přitom je kompatibilní i se současnou generací zařízení. Dodávky tohoto jednoduchého disku ve stylu „plug-and-play“ začnou koncem tohoto měsíce. Disk nabízí rychlost rozhraní 3.1, čili rychlost čtení je až 100 MB/s a zápisu 15 MB/s. Disk DataTraveler microDuo 3C je velmi lehký a díky malým rozměrům se snadno přenáší a bude vhodným doplňkem přenosných zařízení.

„Disk DataTraveler microDuo 3C má dvojí rozhraní, které nabízí konektory USB typu A a typu C, aby uživatelé měli možnost snadno využívat nejnovější USB standard,“ řekla Valentina Vitolo, obchodní ředitelka divize flash pamětí společnosti Kingston. „Náš disk poskytuje více úložného prostoru, může se pochlubit vysokými rychlostmi přenosu dat a pomáhá spotřebitelům zpřístupnit novou technologii.“

Kromě disku DataTraveler microDuo 3C začne společnost Kingston již brzy dodávat novou generaci disku DataTraveler Micro 3.1. Jako jeden z nejmenších USB disků na světě je ideálním řešením pro rozšíření úložné kapacity tabletů, tenkých notebooků, audio systémů v automobilech a jinde, aniž by zařízení zabralo více místa. Disk DataTraveler Micro 3.1 bude k dispozici v kapacitách 16 GB a 64 GB.

USB disk DataTraveler microDuo 3C má pětiletou záruku, bezplatnou technickou podporu a vyznačuje se vyhlášenou spolehlivostí značky Kingston. Podrobnější informace jsou k dispozici na adrese www.kingston.com.

Technické údaje a vlastnosti USB disku DataTraveler microDuo 3C:

  • Kapacity1 : 16 GB, 32 GB a 64 GB
  • Rachost2 : USB 3.13
    • 16 GB: 100 MB/s čtení, 10 MB/s zápis
    • 32 GB a 64 GB: 100 MB/s čtení, 15 MB/s zápis
  • Rozměry: 29,94 mm x 16,60 mm x 8,44 mm
  • Provozní teploty: 0°C až 60°C
  • Teploty pro skladování: -20°C až 85°C
  • Záruka / podpora: Záruka pět let a bezplatná technická podpora

1 Část z uvedených kapacit na paměťových zařízeních typu flash je využita pro formátování a další funkce, a není proto k dispozici pro ukládání dat. V důsledku toho je skutečná kapacita dostupná pro ukládání dat nižší, než je uvedeno na produktech. Podrobnější informace naleznete v Průvodci pro flash paměti společnosti Kingston na adrese kingston.com/flashguide.

2 Rychlost se může lišit v závislosti na hostitelském hardware, software a způsobu používání.

3 Výkonnostní parametry uváděné pro rozhraní USB 3.1 Gen. 1 předpokládají využití hostitelského zařízení s rozhraním USB 3.1.

 

USB flash disk DataTraveler microDuo 3C
Označení modelu Kapacita
DTDUO3C/16GB DataTraveler microDuo 3C 16GB
DTDUO3C/32GB DataTraveler microDuo 3C 32GB
DTDUO3C/64GB DataTraveler microDuo 3C 64GB

 

Operační systém USB 3.0/3.13 USB 2.0
Windows® 8.1 Ano Ano
Windows® 8 Ano Ano
Windows® 7 (SP1) Ano Ano
Windows Vista® (SP2) Ano Ano
Mac OS X v.10.7.x+ Ano Ano
Linux v.2.6.x + Ano Ano
Chrome Ano Ano

Další informace o společnosti Kingston můžete najít zde:

YouTube: http://www.youtube.com/kingstontechmemory

Facebook: http://www.facebook.com/kingstontechnologyeurope

Twitter: http://twitter.com/#!/kingstontech

LinkedIn: http://www.linkedin.com/company/kingston

Flickr: http://www.flickr.com/photos/kingstontechnologyemea/

O společnosti Kingston Digital, Inc.

Kingston Digital, Inc. („KDI“), zajišťující výrobu a distribuci pamětí typu flash, je dceřinou společností Kingston Technology Company, Inc., největšího nezávislého výrobce paměťových produktů na světě. KDI byla založena v roce 2008 a její sídlo je v kalifornském Fountain Valley ve Spojených státech. Další informace můžete získat na internetové adrese www.kingston.com nebo na telefonním čísle +44 (0)1932 738888.