Společnost DPD získala prestižní ocenění World Mail Awards 2015 za Jednohodinový Predict v Cloudu

Společný projekt DPDgroup a ORTEC, na kterém se významně podílela také česká pobočka DPD CZ, zvítězil v kategorii Technologie. Ocenění World Mail Awards získávají společnosti, které zásadně přispějí k rozvoji oboru pomocí technologií nebo významně vylepší zákaznický komfort. Jednohodinový Predict je unikátní služba, díky které zákazníci předem znají hodinový interval, kdy jim bude zásilka doručena. (TZ)

“Je pro nás skutečně velkou ctí, že jsme se mohli podílet na tak významném projektu, který nakonec získal i toto prestižní ocenění. V České republice jsme Jednohodinový Predict spustili 1. dubna tohoto roku v rámci služby DPD Private a u našich zákazníků se již od prvních dnů těší velké oblibě”  vysvětluje Daniel Mareš, jednatel společnosti DPD CZ.

Jednohodinový Predict využívá nejmodernější cloudové technologie. Jeho cílem je zlepšit úroveň doručovacích služeb a snížit náklady na provoz pomocí optimalizace tras kurýrů. Díky přesnějšímu plánování doručení se také snižuje počet najetých kilometrů a s tím související uhlíková stopa. Zákazníci jsou předem informování o čase doručení s přesností na jednu hodinu a flexibilně si mohou měnit čas či místo dodání dle svých aktuálních potřeb. V České republice je připraveno více jak 80 výdejních míst, kam lze zásilku kdykoliv přesměrovat.

“Jsem přesvědčen, že se tento projekt stane základem pro další optimalizaci doručování zásilek a klientům přinese flexibilní a spolehlivé služby,” říká k ocenění Damian Jarosz, Projects Director DPDgroup pro region CSEE.

Herman Wierenga, Managing Director ORTEC pro region CEE k ocenění projektu řekl: “Jsme rádi, že můžeme být součástí tohoto projektu a sledovat, jak technologie pomáhají usnadňovat život našim zákazníkům.”

Soutěž World Mail Awards je globální program, oceňující výjimečnost na poli poštovních a doručovacích služeb.

O DPD

DPD CZ je součástí DPDgroup, druhé největší mezinárodní přepravní sítě v Evropě. V České republice je společnost DPD přední poskytovatel přepravních služeb, který s 500 zaměstnanci a 600 kurýry doručí každoročně téměř 12 milionů zásilek. Díky inovativním technologiím, expertním znalostem a výborné péči o zákazníky poskytuje DPD nejlepší zkušenost s doručením všem svým zákazníkům. Inovativní službou Predict nastavuje společnost DPD nové standardy v doručování. Zákazník předem ví, kdy mu bude zásilka doručena s přesností na jednu hodinu. Zároveň si může doručení změnit tak, jak mu vyhovuje. Jako součást DPDgroup může DPD CZ využít více než 16 000 výdejních míst Pickup napříč celou Evropou a doručovat do 230 zemí po celém světě. DPDgroup je přepravní síť společnosti GeoPost, která s pomocí 26 000 zaměstnanců doručuje denně více než 3 miliony zásilek. GeoPost je mateřská společnost DPD vlastněná Le Groupe La Poste, která v roce 2014 vykázala tržby ve výši 4,9 miliard EUR.