Dassault Systèmes změnila svůj právní status na evropskou společnost

Praha/Vélizy-Villacoublay, Francie — 30. června 2015 — Společnost Dassault Systèmes, 3DEXPERIENCE Company, světový lídr v oblasti návrhářského 3D softwaru, digitálního 3D modelování a řízení životního cyklu výrobku (PLM), informovala o změně právního statusu firmy na Societas Europaea (Evropská společnost). (TZ)

Dassault Systèmes touto změnou reaguje na výrazný nárůst svých aktivit a počet zaměstnanců v mnoha evropských zemích. Mezi hlavní oblasti působnosti firmy patří Evropa, Severní Amerika a Asie/Pacifik. Společnost poskytuje služby více než 190 000 zákazníkům po celém světě. Právní forma evropské společnosti je pro Dassault Systèmes zárukou toho, že její korporátní statut bude jednotně uznán všemi zeměmi Evropské unie.

„Evropská unie je rozmanité místo s největším ekonomickým prostorem na světě. Nová firemní identita podpoří naše úsilí výrazněji ovlivňovat kvalitu a úroveň života a budoucího rozvoje,“ řekl Bernard Charlès, prezident a generální ředitel Dassault Systèmes. „Změnou firemního statusu na Societas Europaea dávají akcionáři a zaměstnanci Dassault Systèmes jasně najevo, že jim jde o vytvoření stabilní budoucnosti, která spojuje globální společnost s lokálními aktivitami.“

Společnost Dassault Systèmes byla založena v roce 1981. Od počátku svého působení zaměstnává pracovníky více než 117 národností. V současné době má své zákazníky ve 140 zemích světa. Její technologický obsah, aplikace a služby využívají společnosti na celém světě k navrhování, konstruování a výrobě většiny produktů každodenní potřeby.

Změnu právní formy společnosti schválila valná hromada akcionářů dne 28. května 2015.

###

Dassault Systèmes

Dassault Systèmes – 3DEXPERIENCE Company – poskytuje firmám i jednotlivcům virtuální vizi projektů pro udržitelnou inovaci. Její špičková řešení mění způsob, jímž jsou navrhovány, vyráběny a podporovány nové výrobky. Portfolio nástrojů pro spolupráci, jež společnost nabízí, podporuje sociální inovaci a rozšiřuje možnosti, kterými může virtuální svět zlepšovat svět reálný. Společnost má přes 190 000 klientů ve více než 140 zemích světa a všech průmyslových odvětvích. Více informací najdete na www.3ds.com.

CATIA, SOLIDWORKS, ENOVIA, DELMIA, SIMULIA, GEOVIA, EXALEAD, 3D VIA, 3DSWYM, BIOVIA, NETVIBES a 3DEXCITE jsou registrované obchodní značky Dassault Systèmes nebo jejich dceřiných společnosti v USA a/nebo dalších zemích.