S aplikací ČEZ EPP pomáhá pohybem již 64 tisíc lidí

Ti za necelé dva měsíce strávili v pohybu dohromady 52 688 hodin, spálili 43 milionů kalorií a nasbírali přitom potřebný počet bodů pro 31 projektů. Nadace ČEZ je podpoří částkou téměř 3 miliony korun. (TZ)

„Mile nás překvapilo, kolik lidí si za tak krátkou dobu aplikaci stáhlo a pomáhá pohybem. Je vidět, že nejsou lhostejní ke svému okolí. A jejich zájem stále roste, každý den naskakují charitativním projektům tisíce nových bodů,“ uvedla Michaela Chaloupková, členka představenstva ČEZ odpovědná za správu a CSR.

Nejvíce bodů nasbírali uživatelé aplikace během, následuje chůze a jízda na kole. Body věnovali například Oblastní charitě Červený Kostelec, jež pomáhá lidem s roztroušenou sklerózou, Mistrovství Evropy neslyšících ve sportovní střelbě, nebo třináctiletému Ondrovi na vozíčku na bezbariérový přístup do školy (podívejte se na video zde: http://youtu.be/JbSNVbQ_Krw). Dalším podpořeným projektem byla i přestavba objektu psího útulku Dogpoint v Maloticích poblíž Kolína, která vytváří psům útočiště, než najdou svůj stálý domov (http://youtu.be/-98MJAO5oZo).

Hlavní tváří společné aplikace Skupiny ČEZ a Nadace ČEZ je šestinásobný paralympijský vítěz a mistr světa v cyklistice Jiří Ježek, který připravil jednoduchý videonávod. Zájemci jej najdou na stránce www.pomahejpohybem.cz. Charitativní projekt podpořili i známí čeští sportovci, například Jaromír Jágr, dvojnásobný halový mistr Evropy v běhu na 400 metrů Pavel Maslák či kajakář Vavřinec Hradilek. Všechna videa jsou k vidění na YouTube kanálu Skupiny ČEZ: https://www.youtube.com/user/SkupinaCEZ/videos.

Podpořit vybraný projekt je jednoduché. Stačí si zdarma stáhnout aplikaci EPP Pomáhej pohybem do chytrého telefonu s operačním systémem iOS či Android a pak
každým krokem, při běhu či při bruslení sbírat body. Příležitostí bude stále přibývat. S aplikací EPP Pomáhej pohybem se lidé setkají na akcích, které Skupina ČEZ napříč celou Českou republikou podporuje, aktuálně třeba na 50. Mezinárodním filmovém festivalu v Karlových Varech.