Je tu šance napodobit Excalibur. Ve hře je opět čtvrt milionu v rámci IoT Grand Challenge

Šance pro české a slovenské start-upy zabývající se internetem věcí se znovu otevírá. Do druhého ročníku Ceny za inovace internetu věcí se lze přihlásit do 4. září 2015. Loňský úspěch slovenského start-upu Excalibur, který získal 75 tisíc dolarů a další podporu ze strany společnosti Cisco, tak nemusí být ojedinělý. (TZ)

Praha 7. července 2015 – Více než tisíc přihlášek od technologických start-upů z více než stovky zemí dorazilo do loňského ročníku Velké ceny za inovace internetu věcí (IoT Grand Challenge) a Cisco IoT Security Grand Challenge. V této konkurenci uspěl i slovenský start-up Excalibur. Nyní se pro start-upy nabízí možnost tento úspěch zopakovat. Řídící výbor Světového fóra internetu věcí (Internet of Things World Forum) se rozhodl vyhlásit druhý ročník. Ve hře je opět 250 tisíc amerických dolarů, které si mezi sebe vítězové rozdělí.

Přihlášky do letošního ročníku Velké ceny za inovace internetu věcí je možné podávat od 22. června do 4. září 2015. Přihlášky musí být výhradně v angličtině a projekt musí být zařazen do jedné z pěti kategorií – Aplikace, Analytické nástroje, Management, Sítě a Bezpečnost. Kromě peněžní ceny získají všichni vítězové i další podporu ze strany společnosti Cisco v podobě školení, konzultací s experty a přístupu k nejnovějším technologiím v laboratořích Cisco.

Výběrová komise oznámí vítěze v rámci Světového fóra internetu věcí, které se bude letos konat v Dubaji od 6. do 8. prosince. Velká cena za inovace internetu věcí je příležitostí pro začínající technologické firmy ukázat, že digitalizace a internet věcí může skutečně nejen proměnit svět kolem nás, ale přinést i konkrétní dopady pro byznys. Volba Dubaje není v tomto směru rozhodně náhodná. Jedná se totiž o město disponující jednou z nejlepších konektivit na světě, které vsadilo na technologie pro chytrá města.

O Cisco Systems

Cisco, (NASDAQ: CSCO) je celosvětovým lídrem v oblasti síťových služeb, které mění způsob, jakým se lidé připojují, komunikují mezi sebou a spolupracují.

Informace o společnosti Cisco jsou k dispozici na http://www.cisco.com. Další zprávy lze nalézt na http://newsroom.cisco.com.