Plaťte kartou, dostanete odměnu! Visa láká k návštěvě evropských velkoměst

Barcelona, Berlín, Londýn, Milán a Paříž – pětice měst, kde se v létě vyplatí platit kartou Visa. Prázdninová kampaň Metropolitní výhody Visa nabídne jejich uživatelům řadu zajímavých bonusů. (TZ)

PRAHA, ČESKÁ REPUBLIKA, 7. července 2015 — Slevy při nakupování, městském cestování, v restauracích, při kulturních akcích a v zábavních podnicích – na to vše se o letošních letních prázdninách mohou těšit návštěvníci pětice zmíněných evropských velkoměst, pokud v partnerských podnicích kampaně zaplatí platební kartou Visa. Akce Metropolitní výhody Visa začíná 1. července a končí 31. srpna 215.

Platby kartou v zahraničí na vzestupu

Z meziročního srovnání statistik asociace Visa vyplývá, že placení kartou v zahraničí výrazně nabývá na oblibě. „Počet mezinárodních transakcí v porovnání s předchozím rokem vzrostl
o 5 až 30 procent. Nárůsty se liší závislosti na bance, jejích produktech či typu klienta. Jednoduché, pohodlné a bezpečné placení si jednoznačně získává stále více příznivců,“ konstatuje Marcel Gajdoš, regionální manažer asociace Visa Europe pro Českou republiku a Slovensko.

Dvouměsíční kampaň Metropolitní výhody Visa, do níž se v pěti evropských městech zapojí celkem 125 obchodníků, je první svého druhu. „Rádi bychom spotřebitelům touto cestou připomněli, že platit kartou v zahraničí je stejně jednoduché a pohodlné jako doma. A že to může být i velmi výhodné,“ uvádí Marcel Gajdoš.

Vice informací a přehled výhod najdete na www.visa.cz.

–  KONEC  –

O asociaci Visa Europe:

Visa Europe je asociace zabývající se platebními technologiemi, kterou vlastní a provozují členské banky a další poskytovatelé platebních služeb ve 37 evropských zemích. Je vedoucím platebním systémem, jehož podíl na trhu vzrostl z 55,5 % v roce 2011 na 56,9 % v roce 2013 a předstihl tak konkurenční MasterCard.

Visa Europe je v srdci platebního ekosystému poskytujícího infrastrukturu a služby potřebné k tomu, aby milionům evropských spotřebitelů, firmám a vládám bylo umožněno platit elektronicky. Členové Visa Europe jsou odpovědni za vydávání karet, registraci obchodníků a výši poplatků pro držitele karet i obchodníky. Visa Europe je rovněž největším subjektem zpracovávajícím transakce v Evropě: zodpovídá za zpracování 16 miliard transakcí ročně, přičemž ve špičce může rychlost dosahovat až 1627 transakcí za sekundu.

V současnosti je v Evropě vydáno více než 500 milionů karet Visa, přičemž každé šesté euro je zaplaceno právě těmito kartami. Celková útrata provedená kartami Visa přesahuje 2 biliony eur ročně, z toho 1,5 bilionů eur v místech prodeje.

Asociace Visa Europe sídlí ve Velké Británii, od roku 2004 je nezávislá na organizaci Visa Inc. a má exkluzivní, nezrušitelnou a trvalou provozní licenci v rámci Evropy. Obě společnosti úzce spolupracují s cílem zajistit globální platby Visa ve více než 200 zemích a teritoriích.

Další informace najdete na stránkách www.visaeurope.com a na Twitteru @VisaEuropeNews.