Lidové noviny jsou opět jediným deníkem na trhu, který meziročně roste

Lidové noviny nadále meziročně rostou. Jsou tak jediným deníkem na českém trhu s pozitivním vývojem prodaného nákladu i čtenosti. Potvrdily to aktuální výsledky oficiálního auditu ABC ČR za květen 2015. Podle nich dosáhl v květnu celkový prodaný náklad Lidových novin v průměru 39 520 výtisků denně, což je o téměř 1100 výtisků více než před rokem. Lidovým novinám přitom meziročně rostl jak pultový prodej (+1,5 %), tak i předplatné (+2,5 %). (TZ)

„Květnový výsledek Lidových novin příznivě ovlivnil redakční seriál k 70. výročí II. světové války, který jsme připravili ve spolupráci s Historickým ústavem AV ČR – těšil se velkému zájmu čtenářů. V květnu také vyšlo druhé číslo nového ekonomického měsíčníku INDEX LN. Pondělní vydání s tímto vloženým titulem mělo v prodejích nárůst o téměř dva tisíce kusů oproti běžnému pondělnímu vydání,“ říká ředitel redakce Veselin Vačkov.

Lidovým novinám roste i čtenost. Podle posledních dat Media projektu za 4. čtvrtletí 2014 a 1. čtvrtletí 2015 LN meziročně narostla čtenost nejvíce, a to o 10 procent na 210 tisíc čtenářů na vydání. Pravidelnými čtenáři Lidových novin jsou nejčastěji lidé se středoškolským a vysokoškolským vzděláním.