Embarcadero kupuje společnost Raize Components; nabízí nové produkty pro protokolování a tvorbu uživatelského rozhraní Windows všem vývojářům v Delphi a C++Builderu.

Praha, 28.7.2015 – Embarcadero Technologies, vedoucí společnost v oboru softwarových řešení pro vývoj aplikací a databází, oznámila odkoupení společnosti Raize Components a vydání CodeSite a Konopka Signature VCL Controls, dvou nových rozšíření pro vývojáře aplikací. Embarcadero CodeSite je nástroj pro protokolování určený vývojářům v nástrojích Delphi, C++Builder a Visual Studio, který pomáhá ladit již do provozu nasazené aplikace pro Windows. Konopka Signature VCL Controls je ucelená sada komponent pro tvorbu uživatelského rozhraní Windows navržená tak, aby vývojářům v Delphi a C++Builderu pomohla usnadnit tvorbu uživatelských rozhraní aplikací pro Windows, oživit je a dát jim nové možnosti. (TZ)

“Systém Windows 10 se stal hitem pro uživatele i vývojáře už ve své předběžné verzi. Toto oživení zájmu o Windows pohání i zájem miliónů stávajících uživatelů aplikací pro Windows jak o zcela nové aplikace, tak i o modernizaci aplikací stávajících. Tím vytváří i nové příležitosti pro vývojáře pro Windows”, říká pan Michael Swindell, starší viceprezident společnosti Embarcadero pro produkty. “Uvedení sady komponent Konopka Signature VCL Controls dává vývojářům v Delphi a C++Builderu do rukou to nejlepší pro tvorbu uživatelského rozhraní Windows. A nabídka přichází v ten pravý čas. Komponenty Raize software dlouho patřily mezi doplňky nejvyšší kvality dostupné pro vývojáře Windows. Akvizice Raize components a jejích technologií posiluje trvající příslib společnosti Embarcadero vývojářům v Delphi a C++Builderu i pokračující podporu populární knihovny VCL, která je základem miliónů dnešních aplikací pro Windows.”

Konopka Signature VCL Controls

Konopka Signature VCL Controls umožňují rychlý návrh moderních a důmyslných uživatelských rozhraní pro aplikace provozované v prostředí Windows. Obsahuje více než 200 komponent pro ovládání rozhraní operačního systému navržených tak, aby s nimi aplikace byly více intuitivní a působily vizuálně přitažlivěji. Návrháři používající Delphi nebo C++Builder pomocí nich mohou modernizovat prakticky každou aplikaci a zlepšit uživatelský prožitek svých zákazníků.  Komponenty plně podporují styly VCL a vývojáři tak mohou snadno dodávat svá vlastní rozhraní, nebo moderní rozhraní Windows 10. Sada též nabízí více než 100 editorů vlastností, které zjednodušují návrh a vývoj uživatelského rozhraní Windows; důmyslná rozhraní je nyní možno navrhovat a vytvářet s menší námahou a za kratší čas. Konopka Signature VCL Controls nastavují laťku kvalitě a použitelnosti opět o kus výše.

CodeSite

Protokolovací systém CodeSite dává vývojářům, kteří používají VCL, FireMonkey, nebo .NET hlubší náhled na způsob, jakým je prováděn jejich živý kód. To jim pomáhá rychleji najít příčiny problémů a zajistit správný běh aplikací. Protokolovací třídy umožní vývojářům zachytit informace za běhu kódu a následně odeslat informace na monitor nebo do souboru. Oba druhy protokolování – živé i souborové – je možno spouštět lokálně nebo vzdáleně. CodeSite podporuje ty nejnovější aplikační nástroje a integrovaná vývojová prostředí včetně Embarcadero RAD Studio a Microsoft Visual Studio.

“Vzhledem k zítřejšímu vydání Windows 10 nastal vývojářům právě teď ten nejlepší čas začít uvažovat o novém, nebo alespoň rozšířeném vývoji pro Windows. Microsoft totiž přináší Windows na mnoho nových zařízení a obohacuje tento systém o Bluetooth LE, internet věcí a podporu mobilních zařízení. Vývojáři se mohou chopit příležitosti začít vytvářet rozhraní pro propojené aplikace, které jsou automaticky vybaveny stylem Windows 10 nabízeným v sadě Konopka Signature VCL Controls”, dodává pan John ‘JT’ Thomas, starší ředitel pro nástroje na vývoj aplikací u společnosti Embarcadero.

Dostupnost

Licence produktů CodeSite a Konopka Signature VCL Controls včetně ročního předplatného aktualizací jsou v ČR a SR okamžitě k dispozici od Embt.biz. Popis a cenové informace budou na webových stránkách společnosti v průběhu druhého srpnového týdne roku 2015.

Styl VCL pro Windows 10 od společnosti Embarcadero je dostupný všem uživatelům RAD Studio XE8 zdarma a mohou si jej stáhnout z adresy: http://www.embarcadero.com/general/upgrade-and-registered-users-download-center.

Námět na tweet:

Embarcadero kupuje Raize Components; vývojářům v Delphi a C++Builderu přináší nové produkty pro protokolování a vývoj UI.

O společnosti Embarcadero Technologies

Embarcadero Technologies, Inc., je vedoucím dodavatelem oceňovaných softwarových nástrojů pro vývojáře aplikací a databází. Pomocí produktů Embarcadero mohou profesionálové správně navrhovat systémy, vytvářet je rychleji a provozovat je bezpečněji bez ohledu na platformu nebo programovací jazyk. Devadesát ze sta největších společností v USA a aktivní komunita více než tří miliónů uživatelů na celém světě se spoléhá na produkty Embarcadero, které jim pomáhají zvyšovat produktivitu, optimalizovat náklady, zjednodušovat přijímání změn, zajišťovat shody s normami a zrychlovat vývoj a inovace. Společnost byla založena v roce 1993, její ústředí je ve městě San Francisco, USA; pobočky a partnery má v mnoha zemích. Embarcadero je online na adrese www.embarcadero.com. V České republice a Slovenské republice je zastoupením společnosti Embarcadero Technologies společnost Embt.biz s.r.o. a její webovou prezentaci najdete na adrese http://www.embt.biz/.

Embarcadero, všechna loga Embarcadero a všechny ostatní značky a jména produktů a služeb Embarcadero jsou servisní známky, obchodní známky nebo registrované obchodní známky společnosti Embarcadero Technologies, Inc. Všechny ostatní obchodní značky jsou vlastnictvím jejich jednotlivých vlastníků.

###

http://www.embt.biz

Twitter: https://twitter.com/Embt_cz