Český startup ArtBanana nabízí originální umělecká díla z galerií online

PRAHA, 4. 8. 2015, www.ArtBanana.cz – Umění není jen pro smetánku. To dokazuje nový projekt ArtBanana, umělecká online galerie, která nabízí možnost zakoupení originálních uměleckých děl už od 1 000 CZK. ArtBanana nekonkuruje klasickým galeriím, ale naopak jim nabízí prostor pro online prezentaci a je tak prvním českým projektem tohoto typu. (TZ)

Soukromé galerie se spojují na jediném webu a vytváří jednoduchý a pohodlný způsob investování do současného umění. „S ArtBananou spolupracujeme už od začátku. V podstatě nám nahrazuje náš vlastní eshop, a zprostředkovává tak propagaci a prodej děl našich umělců,“ říká Petr Hájek, majitel a ředitel pražské The Chemistry Gallery. V současné chvíli ArtBanana nabízí díla z pěti galerií a jejich počet se bude neustále zvyšovat. Originalita děl je nezpochybnitelná výběrem pouze žijících autorů a kvalita děl je zaručena renomovanými galeriemi, se kterými ArtBanana spolupracuje. Tím se projekt jednoznačně odlišuje od všech ostatních prodejních online galerií, které umělecká díla doposud nabízejí.

„Filozofií a cílem ArtBanany je přiblížit současné umění široké veřejnosti a přesvědčit ji, že originálními uměleckými díly se může obklopit opravdu každý,“ vysvětluje zakladatel společnosti Ján Gajdušek. Obrazy a grafiky se díky ArtBanana stávají dostupnějšími nejen finančně, ale i fyzicky, protože nabídku geograficky vzdálených galerií spojuje jediný web a zároveň poskytuje službu doručení obrazu až do domu. Název ArtBanana odráží celkovou myšlenku projektu. Je vtipný, hravý, vychází z pop-artu a má jasný cíl – dostat umění mezi lidi.

Počet galerií, jejíchž díla ArtBanana nabízí, neustále roste. V nejbližší době se k nim přidají galerie např. z Brna, Ostravy, Plzně nebo Ústí nad Labem a dalších měst  za hranicemi České republiky.

www.ArtBanana.cz

ArtBanana.cz je prodejní online umělecká galerie spuštěná v polovině roku 2015. ArtBanana zastupuje zavedené kamenné galerie a prezentuje jejich umělce na jediném webu. Vybírá cenově dostupná originální umělecká díla od současných umělců a zajišťuje komplexní služby při nákupu výtvarného umění zahrnující samotnou selekci nabídky, poradenství, uživatelsky přátelský web, možnost zarámování a doručení až do domu.