Intel Capital znovu investuje do společnosti BlueData. Spolupráce přinese zjednodušení infrastruktury velkých dat.

Společnosti Intel a BlueData dnes oznámily široké strategické technologické i obchodní partnerství. Investiční fond Intel Capital také oznámil další kapitálovou investici do BlueData. (TZ)

Santa Clara a Mountain View, Kalifornie, 25. srpna 2015 – Partnerství společností Intel a BlueData bude znamenat integraci infrastruktury pro zpracování velkých dat, kterou společnost BlueData nabízí, přičemž architektura datových center bude založena na technologii procesorů Intel® Xeon®. Cílem je urychlit zavádění řešení pro velká data zjednodušením instalace. Iniciativa staví na již realizovaných investicích společnosti Intel a podniknutých krocích na trhu s velkými daty, včetně strategické spolupráce s Clouderou* zaměřené na Apache Hadoop* a nedávných projektů orientovaných na Apache Spark*.

„Architektura Intel nabízí vysoký výkon, zabezpečení a robustní základ pro analýzu velkých dat,“ komentuje spolupráci generální ředitel společnosti Intel Brian Krzanich. „Inovativní software od BlueData nabízí jednoduchost, agilitu a efektivitu velkých dat jakožto služby na on-premise modelu. Společně usilujeme o to učinit z velkých dat mainstream a zpřístupnit je našim firemním zákazníkům.”

BlueData budou rozvíjet a optimalizovat svůj infrastrukturní software pro architekturu Intel. Intel zase zaměří své konstrukční a marketingové zdroje na společné plány vývoje a získávání zákazníků. Navíc budou obě společnosti společně realizovat strategie uvádění na trh, včetně koordinovaných produktových a prodejních programů.

„Strategická spolupráce se společností Intel pomůže BlueData snížit obtížnost instalace infrastruktury velkých dat. Naše softwarová platforma přináší zjednodušení, snižuje náklady a nabízí rychlejší instalaci pro iniciativy v oblasti velkých dat,” prohlásil Kumar Sreekanti, spoluzakladatel a generální ředitel společnosti BlueData. „Naše marketingové partnerství a společný vývoj produktů umožní firmám urychlit instalace řešení Hadoop a Spark, a naplnit příslib analýzy velkých dat.”

BlueData vyvinula inovace (čekají na patent) pro provozování Hadoop a Spark ve virtualizovaném prostředí, kdy je oddělena výpočetní a úložná část, takže velká data v modelu on-premises probíhají v prostředí připomínajícím cloud. Se softwarem BlueData EPIC™ mohou firmy vytvářet virtuální klastry Hadoop nebo Spark během několika minut, čímž datoví analytici nebo vědci dostanou on-demand přístup k aplikacím, datům a infrastruktuře, které potřebují pro rychlejší získávání informací.

Investice ze strany Intel Capital, třetí do BlueData od roku 2012, je součástí investiční injekce ve výši 20 milionů amerických dolarů, kterou dnes tato strategická investiční odnož výrobce čipů rovněž oznámila. Doug Fischer, viceprezident společnosti Intel a generální manažer divize softwaru a služeb, se stane v důsledku investice členem představenstva BlueData.

O společnosti Intel

Společnost Intel (NASDAQ:INTC) je světovým lídrem v oblasti inovací informačních technologií. Navrhuje a vytváří nezbytné technologie, které tvoří základ výpočetní techniky po celém světě. Intel také jako lídr korporátní odpovědnosti a udržitelnosti první na světě nabízí komerčně dostupné procesory bez obsahů konfliktních surovin. Další informace o společnosti Intel jsou dostupné na www.intel.com/pressroom a http://blogs.intel.com, o procesorech bez konfliktních surovin se dozvíte více na conflictfree.intel.com.

About Intel Capital
Intel Capital, Intel’s global investment organization, makes equity investments in innovative technology start-ups and companies worldwide. Intel Capital invests in a broad range of companies offering hardware, software, and services targeting enterprise, mobility, consumer Internet, digital media and semiconductor manufacturing. Since 1991, Intel Capital has invested nearly US$11.6 billion in over 1,440 companies in 57 countries. In that timeframe, 213 portfolio companies have gone public on various exchanges around the world and 373 were acquired or participated in a merger. In the first half of 2015, Intel Capital invested $134 million in 63 deals, including 29 new portfolio companies, and saw 10 exits. For more information on what makes Intel Capital one of the world’s most powerful venture capital firms, visit www.intelcapital.com or follow @intelcapital.

About BlueData Software, Inc.
BlueData is transforming how enterprises deploy their Big Data applications and infrastructure. The BlueData EPIC™ software platform  uses virtualization technology to make it easier, faster, and more cost-effective for enterprises of all sizes to leverage Big Data – enabling Hadoop-as-a-Service in an on-premises deployment model. With BlueData, they can spin up virtual Hadoop or Spark clusters within minutes, providing data scientists with on-demand access to the applications, data and infrastructure they need. Based in Mountain View, California, BlueData was founded by VMware veterans and its investors including Amplify Partners, Atlantic Bridge, Ignition Partners, and Intel Capital. To learn more about BlueData, visit www.bluedata.com or follow @bluedatainc.