Verbatim Store ‘n’ Go SuperSpeed s TV USB nahráváním nabízí rychlé a spolehlivé zálohování

Praha, 27. srpna 2015: Verbatim představuje přenosný pevný disk Store ‘n’ Go SuperSpeed. Tento stylový disk s USB 3.0 konektorem, bude odhalen na veletrhu IFA Berlin, který se koná od 4. do 9. září 2015.  Verbatim Store ‘n’ Go SuperSpeed nabízí rychlý přenos dat, podporující časté zálohování stolních počítačů nebo notebooků. Podle nedávného průzkumu společnosti Verbatim zhruba jeden z pěti uživatelů nikdy nezálohoval svůj domácí počítač a více než třetina nezálohuje svá mobilní zařízení. (TZ)

Verbatim Store ‘n’ Go SuperSpeed je dostupný v kapacitách 500 GB 1 TB a 2 TB v černém, stříbrném, červeném, modrém nebo bílém barevném provedení. Disk má velice stylový, strukturovaný design a váží pouhých 140 g (500 GB model). Zákazníci, kteří si zvolí 2 TB model, budou mít k dispozici úložiště pro cca. 4 000 filmů, 500 000 fotografií nebo 900 000 písní.

„Zálohování dat je často přehlíženo. Náš nedávný průzkum ukázal, že uživatelé mobilních telefonů a počítačů jsou obvykle informováni o významu zálohování dat až ve chvíli, kdy ztratí drahocenné fotografie, videa nebo dokumenty,“ vysvětluje Martijn Hansbergen, Business Development Manager společnosti Verbatim. „Náš nový přenosný pevný disk poskytuje stylové, spolehlivé a cenově dostupné řešení zálohování pro business profesionály a spotřebitele na cestách.“

Na disku je předinstalovaný software Nero backup, jenž díky úplnému zálohování systému a obnovení funkčnosti umožnuje naplánovat automatické zálohování v požadovaný datum a čas nebo šifrované zálohování s ochranou heslem.

Přenosný disk Store ‘n’ Go SuperSpeed  disponuje také funkcí USB Rec&Play, která u televizorů s USB portem umožňuje nahrávání programů na externí paměťové zařízení a zpětné přehrávaní nebo dokonce pozastavení živého televizního vysílání.

Nový Verbatim Store ‘n’ Go SuperSpeed je dostupný online s výrobcem doporučenou maloobchodní cenou 1 549 Kč za 500 GB verzi (produktové číslo: 53193), 2 099 Kč za 1TB (Produktové číslo: 53194) a 3 299 Kč za verzi s 2 TB (produktové číslo: 53195).

Poznámky pro novináře

1) Televizory v některých zemích nepodporují USB Rec&Play.

2) Seznam kompatibilních televizorů je k dispozici zde: http://goo.gl/EgTJ5F

3) Verbatim plánuje kromě představení široké škály nových zařízení pro ukládání dat, příslušenství pro iPhone a materiálů pro 3D tisk využít IFA k propagaci osvědčených postupů při ukládání cenných dat, které zahrnují vytvoření alespoň tří kopií na dva různé typy médií uložené na rozdílných místech.

O společnosti Verbatim

Verbatim je přední světová společnost v oblasti ukládání dat a LED osvětlení se širokým produktovým portfoliem pro spotřebitelské a profesionální využití. Od roku 1969 udává Verbatim směr vývoje technologií pro uchovávání dat a je největším světovým dodavatelem optických médií (Blu-ray, DVD a CD).  Společnosti rovněž vyrábí flash paměti, externí pevné disky, a stejně tak i široké spektrum počítačového příslušenství.

Kromě toho je Verbatim inovátorem v rychle se rozvíjející oblasti LED a OLED osvětlení, vyvíjí produkty s nízkou spotřebou energie, dlouhou životností a vylepšeným dojmem z osvětlení. Nově je také dodavatelem systémů pro filtrování vody, značka Cleansui je v Japonsku jednou z nejoblíbenějších v oblasti vodních filtrů.

Verbatim je dceřinou společností Mitsubishi Kagaku Media, člena uskupení Mitsubishi Chemical Corporation, jedné z největších světových chemických společností, která investuje do výzkumu a vývoje v mnoha různých odvětvích. Základní principy společnosti jsou založeny na snaze pomáhat lidem žít zdravým, pohodlným a trvale udržitelným způsobem. Regionální pobočky Verbatimu jsou EMEA, APAC a Sev. a Jižní Amerika, s kancelářemi ve většině zemí světa. Evropské ústředí společnosti má sídlo ve Velké Británii. Více informací naleznete na adrese: www.verbatim-europe.cz.