Bistro a Mobile Internet pracují pro Světlušku

Nadační fond Českého rozhlasu Světluška před časem zahájil spolupráci se skupinou tAdy. Konkrétně s digitální agenturou Bistro a s vývojáři mobilních aplikací Mobile Internet. Výsledkem vzájemného propojení vznikl unikátní projekt. Jedná se o komunikační platformu, která bude spuštěna během celonárodní sbírky V září Světlušky září a bude pokračovat i po jejím skončení. (TZ)

Inovativní komunikační řešení je postavené na propojení webové microsite svitis.cz s mobilní aplikací. V počáteční fázi probíhající od 7. do 11. září slouží aplikace převážně k usnadnění dorozumívání dobrovolníků s centrálou Světlušky. Díky unikátní technologii si mohou v rámci systému vyměňovat zprávy a zároveň jsou viditelní na mapě České republiky, která se nachází právě na stránce svitis.cz. To může potencionálním dárcům velmi ulehčit předání jejich příspěvku.

Dalším krokem – po skončení sbírky – je přilákání a zapojení mnohem většího počtu dárců. Každý člověk, který si stáhne aplikaci pro Android či iOS, a skrz ní přispěje, rozsvítí kousek na mapě České republiky, kde se právě nachází. Jedná se o tutéž mapu, jež v předchozí fázi sloužila jako lokalizátor dárcovských míst. „Cílem je samozřejmě rozsvítit dobrým skutkem celou zemi a originálně tak spojit co nejvíc lidí”, uvedl Tomáš Kleňha, managing director agentury Bistro.

Světluška se tímto řešením, které je mezi neziskovými organizacemi zcela netradiční, snaží reagovat na současné trendy ve využívání nových technologií. Pro agentury skupiny tAdy (Bistro a Mobile Internet) je to skvělá příležitost být součástí originálního projektu s přidanou hodnotou, proto se do spolupráce pustily bez nároku na honorář.

Světluška je tradiční sbírkový projekt Nadačního fondu Českého rozhlasu. Svítí na cestu nevidomým dětem a dospělým z celé České republiky a pomáhá jím žít smysluplný život.

tAdy je kreativně-reklamní sdružení agentur Adexpres, Bistro, Bistro Social a Mobile Internet, které zajišťují klientům kompletní servis od kreativity přes marketing pro mobilní aplikace a digitální komunikaci – vše pod jednou střechou, tAdy.

www.wearetady.cz, www.wearetady.com