Poslední vydání nástroje Embarcadero RAD Studio usnadňuje milionům vývojářů v C++ a Delphi přechod na Windows 10.

RAD Studio 10 Seattle je pro vývojáře v C++ a Delphi tou nejrychlejší cestou, jak vytvářet nové i převádět stávající aplikace do prostředí Windows 10 – a též pod OS X, iOS, Android a využívat IoT. (TZ)

Praha, 31. 8. 2015 – Embarcadero Technologies, vedoucí společnost v oboru softwarových řešení pro vývoj aplikací a databází, oznámila dostupnost sady nástrojů Embarcadero® RAD Studio™ 10 Seattle, poslední verze platformy pro rychlý vývoj aplikací provozovaných pod Windows 10, OS X, na mobilních zařízeních a ve světě internetu věcí (IoT). RAD Studio 10 Seattle pomáhá komunitě více než tří miliónů vývojářů v C++ a Delphi přejít k Windows 10 a zároveň jim umožňuje rychle obohatit stávající aplikace a infrastrukturu o podporu Windows 10, počítačů Mac a mobilních zařízení. RAD Studio 10 Seattle též vylepšuje produktivitu vývoje software tím, že nabízí vylepšené integrované vývojové prostředí (IDE), zrychluje běh aplikací, zvyšuje kvalitu na všech platformách, nabízí více než 20 vylepšení v oblasti produktivity zápisu kódu a zdvojnásobuje kapacitu IDE pro velké projekty.

RAD Studio 10 Seattle vývojářům umožní snadnou tvorbu nových, datově bohatých, maximálně propojených a vizuálně přitažlivých aplikací pro Windows 10; následně tato řešení pro Windows 10 rychle a bez velkých nákladů rozšiřovat i do prostředí OS X, mobilních zařízení a IoT. Nové komponenty knihovny VCL z oblasti ovladačů, stylů a služeb Universal Windows Platform umožní rychlou úpravu aplikací napsaných s využitím knihoven VCL a FMX pro Windows 10. Vývojáři jistě uvítají vylepšení pohodlí práce: zvětšení dostupné paměti pro velké projekty na dvojnásobek, rozšíření podpory více monitorů či rozšířený inspektor objektů. Využitím novinek nabízených sadou nástrojů RAD Studio 10 Seattle mohou vývojáři opět zrychlit tvorbu aplikací pro různé stolní, mobilní, cloudové či databázové platformy včetně 32bitových a 64bitových Windows 10.

“Vydání Windows 10 společností Microsoft se setkává s úspěchem a rekordní rychlost jejich osvojování uživateli zvyšuje poptávku zákazníků a vytváří vývojářům a softwarových organizacím zaměřeným na Windows 10 významné nové příležitosti. Nabídkou nástrojů sady RAD Studio 10 Seattle nesmírně zjednodušujeme a zrychlujeme tvorbu nových aplikací pro Windows 10 i vylepšování starších aplikací pro provoz pod Windows 10 a zároveň vývojářům umožňujeme rozšířit tato řešení na iOS, Android, Mac a IoT”, říká pan Michael Swindell, starší viceprezident pro produkty u společnosti Embarcadero. “V uplynulé řadě let se nám podařilo vybudovat tu nejrozsáhlejší skupinu vývojářů pro Windows mimo samotný Microsoft. RAD Studio 10 Seattle je náš rozhodně nejvýznamnější upgrade za dlouhá léta. Produkt je zaměřen hlavně na to, jak pomoci stovkám tisíců vývojářských týmů a miliónům vývojářů přenést své aplikace i zákazníky do prostředí Windows 10 rychle, s nízkými náklady, kvalitně a zároveň příjemným způsobem práce ve výkonném vývojářském prostředí.”

Přínosy sady nástrojů RAD Studio 10 Seattle:

 

  • Obsažná podpora prostředí Windows 10: vývojáři používající C++ nebo Delphi mohou rychle přenést své aplikace vytvořené pomocí knihoven VCL nebo FMX do prostředí Windows 10. Windows 10 a nativní komponenty či aplikační programová rozhraní typu UWP/RT (Universal Windows Platform/Runtime), ovladače uživatelského rozhraní VCL pro Windows 10 i vylepšená podpora Windows 10 v knihovně FMX obohatí tyto aplikace o nejnovější vlastnosti Windows 10.
  • Zdvojnásobení paměťové kapacity IDE pro rozsáhlé projekty: nově vyprojektovaná architektura IDE a vylepšený systém sestavování fakticky zdvojnásobují paměťovou kapacitu IDE. Výsledkem je větší stabilita prostředí a jeho zvýšený výkon obzvlášť při práci s rozsáhlými multiplatformními projekty.
  • První RAD C++ pro Windows 10 a mobilní zařízení s rozšířeními CLANG: C++Builder 10 přináší první kompilátor jazyka C++ pro Windows a mobilní zařízení vylepšený o CLANG a obsahující rozšíření PME (property, method, event) rychlý vývoj pro Windows i tvorbu multiplatformních aplikací. Nový kompilátor nástroje C++Builder nabízí těsnou integraci s VCL pro Windows a FMX pro multiplatformní vývoj, úplnou jazykovou podporu C++11, správu paměti založenou na ARC (Automatic Reference Counting) pro C++ na mobilních zařízeních a zpětnou kompatibilitu.

 

  • Kvalita, stabilita a dokumentace: zásadní změny a vylepšení se promítly do procesů vývoje, testování a dokumentace. Výsledkem je lepší přizpůsobení aplikací různým platformám a jazykům, které RAD Studio 10 Seattle podporuje. V produktu RAD Studio 10 Seattle jsou zabudovány nové vlastnosti a nová funkčnost na všech podporovaných platformách a jazycích, které nabízejí vyšší kvalitu, stabilitu a dokumentaci.

 

“Podniky i nezávislí dodavatelé software zrychlují své investice do mobilních aplikací a potřeba vývojářských prostředí pro vývoj multiplatformních aplikací, jako je RAD Studio, se bude nadále stupňovat”, říká pan Al Hilwa, ředitel výzkumu pro oblast vývoje software u společnosti IDC. “Vydání Windows 10 pravděpodobně rozšíří či zvýší objem investic do obohacování stávajících aplikací o nové možnosti pro jejich uživatele.”

Dostupnost

RAD Studio 10 Seattle, Delphi 10 Seattle a C++Builder 10 Seattle jsou okamžitě dostupné u společnosti Embt.biz a jejich ceny najdete v katalogu produktů Embarcadero na stránce http://www.embt.cz/cs/produkty, zkušební verzi produktu najdete na stránce http://www.embarcadero.com/products/rad-studio/downloads.

Odborný seminář

První živé představení nové sady nástrojů RAD Studio 10 Seattle a technická prezentace novinek se bude konat 15. 9. 2015 od 9:30 hodin v Městské knihovně v Praze, Mariánské náměstí 1/98, Praha 1. Vstup je zdarma, podmínkou je však předchozí registrace. Další podrobnosti a registrační formulář najdete na stránce http://www.embt.cz/cs/stranky/78-svezte-se-na-vlne-windows-10.

Námět na tweet

Embarcadero vydává nové RAD Studio 10 Seattle, špičkovou platformu pro vývoj aplikací pro #Windows 10, #OSX, #Mobile a #IoT <odkaz na další podrobnosti>.

O společnosti Embarcadero Technologies

Embarcadero Technologies, Inc., je vedoucím dodavatelem oceňovaných softwarových nástrojů pro vývojáře aplikací a databází. Pomocí produktů Embarcadero mohou profesionálové správně navrhovat systémy, vytvářet je rychleji a provozovat je bezpečněji bez ohledu na platformu nebo programovací jazyk. Devadesát ze sta největších společností v USA a aktivní komunita více než tří miliónů uživatelů na celém světě se spoléhá na produkty Embarcadero, které jim pomáhají zvyšovat produktivitu, optimalizovat náklady, zjednodušovat přijímání změn, zajišťovat shody s normami a zrychlovat vývoj a inovace. Společnost byla založena v roce 1993, její ústředí je ve městě San Francisco, USA; pobočky a partnery má v mnoha zemích. Embarcadero je online na adrese www.embarcadero.com. V České republice a Slovenské republice je zastoupením společnosti Embarcadero Technologies společnost Embt.biz s.r.o. a její webovou prezentaci najdete na adrese http://www.embt.biz/.