Dassault Systèmes uvádí 3DVIA Make

Praha/Velizy-Villacoublay, Francie — 1. září 2015 — Společnost Dassault Systèmes, 3DEXPERIENCE Company, světový lídr v oblasti návrhářského 3D softwaru, digitálního 3D modelování a řízení životního cyklu výrobku (PLM), představila aplikaci 3DVIA Make. Ta umožní maloobchodníkům nabízet zákazníkovi personalizované produkty bez nutnosti velkých skladových zásob nebo zdlouhavých dodávek. Maloobchodníci nyní mají šanci využít obrovských příležitostí v oblasti personalizace spotřebního zboží a zároveň flexibility, z nichž budou profitovat zákazníci, prodejci i značky. (TZ)

Za pomoci 3DVIA Make mohou být produkty do velké míry přizpůsobovány přáním každého zákazníka v prostředí webové stránky obchodníka či značky. Objednávky jsou splněny 3D tiskem v místní pobočce nebo dodavatelem služby, což snižuje nutnost skladovat širokou škálu zboží. Zákazník může například navštívit webové stránky nebo e-shop maloobchodníka a vytvořit si z řady materiálů, barev, tvarů a vzorů vlastní produkt. Ten si může ještě před konečným zakoupením prohlédnout v úhlu 360°. Personalizovaný produkt lze poté vytisknout pomocí 3D tiskárny a poslat spotřebiteli do několika dní od objednávky.

„Zboží, které lze vysoce personalizovat, bude v příštích letech a desetiletích důležitým zdrojem příjmů on-line prodejců,“ řekl Allan Behrens, ředitel společnosti Taxal. Technologie 3D tisku vytváří nové příležitosti pro prodej a interakci značek, které před několika lety zkrátka nebyly možné. Podniky, které mohou efektivněji využívat možnost prodávat uživatelsky personalizované zboží a zároveň zvládnout distribuci výroby nezbytnou pro zachování dodavatelského řetězce, budou mít výrazný náskok, protože tato technologie na on-line trhu postupně dozrává.“

„Toto je první 3D řešení určené pro integraci do webových stránek firem, které zákazníkům nabídne zážitek navrhování ve virtuálním prostředí,“ řekl Vincent Picou, CEO, 3DVIA, Dassault Systèmes. „3DVIA Make je nejnovějším příkladem toho, jak se 3D technologie přesouvá od profesionálního navrhování na spotřebitelský trh, prodejcům může přinést zisk a v příštích letech způsobit revoluci v některých maloobchodních segmentech.“

3DVIA Make, založená na platformě 3DEXPERIENCE od firmy Dassault Systèmes by se zpočátku měla soustředit na design šperků, hraček a doplňků a v současné době je dostupná pro vybrané dodavatele. Produkt má minimální počáteční náklady a je založen na modelu sdílených výnosů na základě transakcí.

Více o aplikaci 3DVIA Make se dozvíte na webu Dassault Systèmes.

###

Dassault Systèmes

Dassault Systèmes – 3DEXPERIENCE Company – poskytuje firmám i jednotlivcům virtuální vizi projektů pro udržitelnou inovaci. Její špičková řešení mění způsob, jímž jsou navrhovány, vyráběny a podporovány nové výrobky. Portfolio nástrojů pro spolupráci, jež společnost nabízí, podporuje sociální inovaci a rozšiřuje možnosti, kterými může virtuální svět zlepšovat svět reálný. Společnost má přes 190 000 klientů ve více než 140 zemích světa a všech průmyslových odvětvích. Více informací najdete na www.3ds.com.