Hotel Zámek Čejkovice je plně pokryt Wi-Fi signálem

Od roku 1998 je v zámeckých prostorách Zámku Čejkovice v provozu Hotel. Hosté hotelu i návštěvníci konferenčních prostor měli k dispozici několik Wi-Fi sítí, které však svou kapacitou a kvalitou pokrytí naprosto nevyhovovaly současným požadavkům na připojení k internetu. Majitelé hotelu se proto rozhodli kompletně přebudovat síťovou infrastrukturu objektu a zajistit v celém areálu pokrytí profesionální Wi-Fi na komponentech ZyXEL. (TZ)

Hotel získal zcela novou síťovou infrastrukturu, zahrnující kabelovou síť a Wi-Fi přístupové body, které spolehlivě pokrývají pokoje, konferenční prostory, restauraci, hotelový bar i nádvoří zámku. Nové řešení je tak připraveno i na stovky klientů, připojených současně k Wi-Fi během velkých konferencí. Výrazně byla posílena konektivita hotelové sítě do internetu a celá síť je zabezpečena firewallem, který zároveň umožňuje monitorování a řízení provozu. Zaměstnanci hotelu mají k dispozici vlastní Wi-Fi, oddělenou od sítě pro hosty, a pro návštěvníky konferencí lze zřizovat speciální sítě s vlastními pravidly provozu.

Zadání pro firmu HS Computers, která rekonstrukci a rozšíření síťové infrastruktury Hotelu Zámek Čejkovice provedla, bylo poměrně náročné. Požadavkem bylo pokrýt signálem bezdrátové sítě všech 30 hotelových pokojů, hotelovou restauraci a bar, konferenční prostory i celé nádvoří zámku. Kapacita sítě musela být zároveň dimenzována na více než 600 současně připojených klientů, pro návštěvníky největších akcí, které se v Hotelu Zámek Čejkovice pravidelně konají.

Realizaci předcházel nejen off-line návrh signálové mapy, ale proběhlo i měření dosahu signálu bezdrátové sítě přímo na místě. Z výsledků měření vyplynulo, že bude nutné použít celkem 18 přístupových bodů k Wi-Fi, doplněných sektorovou anténou pro pokrytí nádvoří. Zároveň bylo nutné kompletně nahradit a rozšířit kabeláž pro zapojení všech nových síťových prvků a ethernetových zásuvek.

O společnosti ZyXEL Communications

Společnost ZyXEL Communications Corp., založená v roce 1989, je přední světová společnost v oboru síťových technologií, která nabízí inovativní a spolehlivá internetová řešení. Jako jeden z prvních výrobců modemů prošel ZyXEL řadou transformací v rychle se vyvíjejícím odvětví sítí. V současnosti je ZyXEL jednou z mála společností na světě, které dokáží nabídnout kompletní síťová řešení telekomunikačním operátorům, malým až středním podnikům
i uživatelům v digitální domácnosti, a to v široké škále implementačních scénářů. K řešením pro telekomunikační společnosti patří zařízení pro ústředny (COE), zařízení v objektu zákazníka (CPE), síťová zařízení pro drátový i bezdrátový přístup či páteřní switche. Řešení pro malé a střední podniky i pro velké společnosti zahrnují unifikované bezpečnostní brány, LAN switche, WLAN a IP telefonii. K řešením pro digitální domácnost patří zařízení pro připojení k síti a multimediální řešení.