Nové barevné multifunkce i-SENSYS přinášejí malým pracovním skupinám jedinečnou pružnost

PRAHA, 1. září 2015 – Společnost Canon uvádí dvě nové modelové série barevných multifunkčních tiskáren. Reaguje tak na požadavky, které kladou malé pracovní skupiny ve větších organizacích na oblast tisku a zpracování dokumentů. Vedle tisku, kopírování a skenování se mohou nová zařízení i-SENSYS MF700 a i-SENSYS MF600 pochlubit také rozsáhlou podporou mobilního tisku a intuitivním designem. (TZ)

„Společnost Canon se zavázala odstranit všechny myslitelné překážky, které brání používání mobilního tisku, a to včetně obtížného nastavování a nedostatečné funkcionality,“ říká Anil Jagpal, European Marketing Manager for i-SENSYS společnosti Canon Europe. „Naše nové multifunkční tiskárny i-SENSYS jsou připravené k použití ihned po vybalení a nabízí vše, co organizace potřebují pro rychlou a flexibilní práci. S cílem zajistit bezproblémové užívání tak mezi vlastnostmi nových modelových sérií nechybí například snadná integrace, ucelená správa ani uživatelsky přívětivé rozhraní.“

Modelová série i-SENSYS MF600

Nové modely i-SENSYS MF600 jsou ideální pro malé pracovní skupiny a mohou se pochlubit rychlostí až 14 stran za minutu. S cílem optimalizovat produktivitu pracoviště přináší série MF600 podporu vzdálené správy, díky které již nemusí IT týmy spravovat zařízení manuálně. Nový barevný dotykový displej je intuitivní i snadno použitelný a pracovní skupiny ho mohou přizpůsobit přesně svým specifickým potřebám. Obě zařízení podporují mobilní tisk; všestrannost modelu MF628Cw zvyšuje i bezdrátová Wi-Fi konektivita.

Jednodušší je v případě nových zařízení i skenování, zejména díky vylepšené podpoře skenování do externích služeb a úložišť. Bez nutnosti používat počítač mají uživatelé k dispozici skenování do USB, do sdílených složek, na FTP servery nebo do e-mailu. Nechybí ani podpora skenování do cloudů a mobilních zařízení, a to prostřednictvím bezplatných aplikací pro osobní počítače i chytré telefony a tablety.

„Výzkumná společnost InfoTrends ve své nejnovější studii uvádí, že nekompatibilita tiskáren a osobní zkušenosti s technickými problémy při použití mobilního tisku jsou dvě největší překážky, které uživatele od tohoto způsobu využití mobilních zařízení odrazují. Při návrhu nových modelů i-SENSYS jsme proto kladli velký důraz na kompatibilitu a uživatelskou přívětivost. Nově je tak využívání mobilního tisku velmi snadné a podporuje dosažení optimální produktivity jak v prostředí kanceláří, tak i mimo běžné pracovní prostory,“ dodává Anil Jagpal.

Modelová série i-SENSYS MF700

Díky rychlosti až 20 stran za minutu a oboustrannému tisku i skenování jsou zařízení z modelové série i-SENSYS MF700 ideální pro malé pracovní skupiny, které hledají flexibilnější přístup pro řešení svých každodenních tiskových a skenovacích úloh.

Série i-SENSYS MF700 přináší komplexní konektivitu pro mobilní pracovníky, kteří navíc díky přidání podpory nové technologie NFC Touch & Print mohou využívat své kompatibilní chytré telefony a tablety k rychlému a bezproblémovému tisku. Zařízení této série umožňují skenovat i do formátu PDF podporujícího vyhledávání, šifrování a digitální podpisy. Díky podpoře standardních tiskových jazyků PCL5c/6 a Adobe PostScript je snadná i integrace do spravovaných IT sítí. Model MF729Cx navíc spolupracuje s platformou uniFLOW, a může tak hrát významnou roli mezi řešeními značky Canon pro správu rozsáhlých tiskových výstupů. Obě série podporují i skenování do cloudu včetně úložišť Dropbox nebo Google Drive a jsou kompatibilní se službami Apple AirPrint i Google Cloud Print.

Firmám všech velikostí tyto vlastnosti dovolují, aby mohly pracovat efektivněji a jejich mobilní pracovníci měli na cestách k dispozici podporu pro tisk, skenování i správu dokumentů.

Obě skupiny multifunkčních tiskáren jsou kompatibilní s novou ucelenou aplikací Canon PRINT Business, která nahrazuje aplikace Canon Mobile Printing a Canon Mobile Scanning. Tato nová aplikace podporuje i technologii komunikace na krátkou vzdálenost (NFC) a službu iCloud, a uživatelé tak mají k dispozici celou řadu možností, jak jednoduše tisknout odkudkoli a z jakéhokoli zařízení. Aplikace Canon PRINT Business navíc umožňuje přímý tisk z webových stránek a uložených fotografií, podporuje přístup ke cloudovým úložištím a přináší funkce pro automatickou korekci obrazu.

Obě modelové série – MF700 i MF600 – budou v Evropě v prodeji od října 2015.

Klíčové vlastnosti modelové série i-SENSYS 600:

  • Tisk, kopírování a skenování
  • Faxování (pouze model MF628Cw)
  • Barevný dotykový displej s úhlopříčkou 8,9 cm (3,5 palce)
  • Tisk rychlostí až 14 stran za minutu
  • Podpora služby e-Maintenance
  • Wi-Fi (pouze model MF628Cw)
  • Podpora služby AirPrint
  • Podpora služby Google Cloud Print

Klíčové vlastnosti modelové série i-SENSYS MF700:

  • Tisk, kopírování a skenování
  • Oboustranný tisk a skenování
  • Faxování (pouze modely MF728Cdw a MF729Cx)
  • Barevný dotykový displej s úhlopříčkou 8,9 cm (3,5 palce)
  • Tisk rychlostí až 20 stran za minutu
  • Podpora služby e-Maintenance
  • Wi-Fi
  • Podpora služby AirPrint
  • Podpora služby Google Cloud Print
  • Podpora NFC Touch & Print (pouze model MF729Cx)
  • Kompatibilita s platformou uniFLOW (pouze model MF729Cx)
  • Podpora tiskových jazyků PCL5c/6 a Adobe PostScript

Multifunkční tiskárny i-SENSYS v promo akci

Společnost Canon pro koncové zákazníky a spotřebitele v období od 1. 9. 2015 do 30. 1. 2016 (včetně) připravila promo akci, která se vztahuje i na vybrané multifunkční tiskárny
i-SENSYS. Zákazník, který si v době trvání akce zakoupí některý z produktů uvedených na www.canon.cz/promozaruka, může zažádat o vrácení příslušné částky zpět za svůj nákup či uplatnit žádost o tříletou záruku. Vrácená částka v případě produktů z řady i-SENSYS může dosáhnout výše až 1600 Kč.

O společnosti

Společnost Canon Europe je dceřinou společností japonské společnosti Canon Inc., předního světového inovátora a poskytovatele fotografických a zobrazovacích technologií.

Společnost Canon, Inc., byla založena v roce 1937 a již více než 70 let úspěšně působí v oblasti výzkumu a vývoje optických systémů.

Další informace o společnosti Canon Europe a Canon CZ jsou k dispozici na www.canon.cz.