Sony nabídne kompatibilitu s HDR u dalších modelů 4K Ultra HD televizorů

Společnost Sony Europe dnes oznámila, že rozšiřuje svoji nabídku modelů 4K Ultra HD televizorů s podporou technologie High Dynamic Range (HDR).  Kromě již avizovaných modelů řady X94C a X93C přidává podporu HDR také modelům řady X91C, X90C, X85C a S85C. Upgrade bude mít formu síťové aktualizace. Sony spolupracuje se službami distribuce streamovaného obsahu včetně Amazon Video, s cílem nabídnout domácím uživatelům větší výběr HDR obsahu, díky této prémiové technolgii je černá barva ještě černější a má větší hloubku, jasné barvy jsou jasnější a sytější. (TZ)

High dynamic range (HDR) reprodukuje obraz s větším dynamickým rozpětím jasu a kontrastu. Vylepšený kontrast odhaluje jemné detaily obrazu – od lepší gradace černých a šedých tónů po větší jas bílé a barev. Televizory s podporou HDR přinášejí divákům jasnější barvy, jemněji vykreslený a výraznější detail, a tudíž i větší hloubku a detailnost obrazu, než kdykoliv předtím.

“Společnost Sony s potěšením oznamuje, že naše 4K Ultra HD televizory nyní budou podporovat HDR. Značka Sony byla vždy na špičce vývoje technologie HDR – od profesionálních HDR fotoaparátů přes obsah produkovaný filmovými studii Sony Pictures již přímo v HDR nebo pro HDR upravený, až po naši nyní rozšířenou řadu televizorů s podporou HDR. Jen Sony vám nabídne plnohodnotný zážitek z HDR obrazu od objektivu až po obývací pokoj,” uvedl Motoi Kawamura, ředitel plánování a marketing televizorů pro Evropu.

Exkluzivní technologie X-tended Dynamic Range od Sony, kterou najdete v televizorech řady X94C a X93C, pozvedává požitek ze sledování HDR obsahu i obsahu, který není v HDR, zvýrazněním černé a jasnější bílé. Technologie X-tended Dynamic Range modelu Sony X93C až dvakrát rozšiřuje škálu jasu a X-tended Dynamic Range PRO modelu X94C až třikrát.

– Konec –

O společnosti Sony Corporation

Sony Corporation je předním výrobcem produktů v oblasti audio, video, osobních zařízení a informačních technologií určených pro domácí i profesionální využití. Díky svým aktivitám v oblasti hudby, filmu, počítačové zábavy a on-line byznysu má Sony jedinečnou pozici být světovým lídrem na poli elektroniky a zábavy. Ve fiskálním roce, který končí 31. března 2015, společnost Sony vykázala konsolidovaný roční obrat přibližně 68 mld. USD. Více na globálních webových stránkách společnosti Sony: http://www.sony.net/.

Sony, WALKMAN, Cyber-shot, Handycam, α, Exmor, BRAVIA a XDCAM jsou registrované ochranné známky nebo ochranné známky Sony Corporation. Všechny ostatní registrované ochranné známky nebo ochranné známky jsou vlastnictvím jejich konkrétních vlastníků.