Sony představuje na IFA 2015 špičkové audio produkty do auta

Na veletrhu IFA 2015 udělala společnost Sony další krok v tom, aby dokázala, že Hi-Res Audio je skutečný standard akustického luxusu ve všech prostředích, kde posloucháte hudbu. Sony představuje svoji novou řadu Hi-Res Audio produktů do auta, do které patří hlavová jednotka RSX-GS9, zesilovač XM-GS4 4ch, výškový reproduktor (tweeter) XS-GS1 Super, subwoofer XS-GSW121D, mono-zesilovač XM-GS100, zadní reproduktory XS-GS6921 a přední reproduktory XS-GS1621. Návštěvníci letošního ročníku veletrhu IFA se budou moci ponořit do poslechu hudby z audio produktů do auta, který předstihuje kvalitu CD a nabízí první nativní DSD přehrávání na světě. (TZ)

Špičkový akustický požitek s Hi-Res Audio

Hi-Res Audio, formát, který nabízí nejkvalitnější poslech, využívá více samplovacích bodů, než kolik jich je na CD. Tento formát digitálního bezztrátového záznamu a přehrávání nabízí bohatý a zároveň jasný zvuk, který jste dříve měli možnost zažít jen z originálního zdroje v nahrávacím studiu.

Společnost Sony zaměřila design a výrobu pouze na ty nejkvalitnější komponenty, které jsou zárukou nejvěrnější reprodukce zvuku a zároveň i minimálního elektromagnetického šumu a vibrací. To vše s respektem ke kráse Hi-Res Audio. Je to právě spojení High-Res Audio a detailů, které z tohoto audio systému do auta dělá skutečné umělecké dílo.

Digitální mediální přehrávač RSX-GS9 – od přitažlivosti k uchvácení

Digitální mediální autopřehrávač Sony RSX-GS9 zpříjemní vaše jízdy autem způsobem, který jste zatím nezažili. Je to patrné již z jeho vnitřní konstrukce. Velmi pevné šasi z dvou vrstev minimalizuje rezonanci a interferenci. Komponenty špičkové kvality – od zesilovače po generátor hodinových impulzů – zlepšují čistotu a kvalitu zvuku a redukují negativní vlivy vibrací, kterým je nemožné se v autě vyhnout. Sony v konstrukci využilo také nejvýkonnější 32bitový D/A konvertor ES9018S od firmy ESS Technology, Inc. D/A konvertor převádí hudební soubory do analogových signálů v dynamickém rozpětí až 135dB a THD+N (Total Harmonic Distortion and Noise) -120dB; zvuk tak získává takovou čistotu a projekci, že se dá srovnat s živým koncertem nebo zvukem v nahrávacím studiu.

Nejlépe si hudbu z tohoto přehrávače vychutnáte, když ji budete poslouchat v nekomprimovaném stavu. Model RSX-GS9 je první autopřehrávač na světě, který má nativní podporu DSD (5.6MHz/1bit, 2.8MHz/1bit), což je audio formát reprodukující hudbu s nebývalou přesností. Pokud vaše hudební sbírka obsahuje soubory ve formátu MP3, technologie DSEE HX™ (Digital Sound Enhancement Engine) od Sony prostřednictvím upscalingu vylepší zvuk vašich souborů na úroveň srovnatelnou s High-Res Audio, takže poslech budete mít vždy kvalitní – bez ohledu na to, v jakém formátu máte svoji hudbu uloženou.

Jedinečný zvuk jde ruku v ruce s elegantním provedením. Čelní panel je minimalisticky řešen z jednoho kusu strojově obráběného matného 14mm hliníku, do kterého je zasazen skvěle čitelný OLED displej, podsvícená tlačítka a velký, hliníkem orámovaný ovladač hlasitosti, který dokonale zapadne do středové části panelu.

Rozšířené možnosti připojení obsahují Bluetooth®/ NFC™ s podporou LDAC™ a aplikaci SongPal™ od Sony, dva USB sloty (Type A) a USB micro-B (USB DAC), takže si svoji hudbu můžete pouštět z libovolného úložiště, včetně svého chytrého telefonu, flash disku nebo mp3 přehrávače.

Zesilovač XM-GS4 4ch – skvěle vykreslený detail

Nový čtyřkanálový zesilovač Sony XM-GS4 je dalším produktem, který spoludotváří ideální reprodukci Hi-Res zvuku. Zesilovač dělá ze slabého audio signálu obrovské zvukové vlny, do nichž se můžete ponořit jako do oceánu zvuku. Jeho neuvěřitelně velká frekvenční odezva 10Hz až 100KHz zaručuje, že vaše hudba bude vždycky znít dostatečně hlasitě a silně; navíc si zvuk můžete vyladit podle svých preferencí díky dolní / horní propusti, které umožňují snadnou optimalizaci dělících frekvencí přesně podle konfigurace vašeho systému.

Vysokofrekvenční reproduktor XS-GS1 – oživí vaši hudbu

Žádný audio systém není kompletní bez reproduktorů, díky nimž hudba ožívá. A v případě výšek je prémiový reproduktor XS-GS1 25mm typu měkké kopule ideálním doplňkem pro Hi-Res Audio zážitek ve vašem voze. Tyto reproduktory zvládají vysokofrekvenční tóny až 50kHz.

 

I přesto, že vysokofrekvenční zvuky mají velmi úzké přenosové pole, umí je XS-GS1  rozprostřít po celém interiéru vašeho vozu. Co se týče designu – široce otevřené mřížky a zkosený čelní panel zvyšuje projekční schopnost reproduktoru. Reproduktor XS-GS1 může být navíc nainstalován čelem k přednímu oknu, ne k posluchači, čímž se vylepší disperze a kvalita vysokých tónů – výsledkem jsou skutečně vysoké a jemně vykreslené výšky a harmonický zvuk plný citu.

Výhody Hi-Res Audio se ale neprojevují jen v ultra vysokých tónech, ale také v neuvěřitelném dynamickém rozsahu, rozlišení zvuku a plynulé fluktuaci zvukového tlaku napříč všemi frekvenčními spektry. To umí dokonale všechny modely z řady plnorozsahových reproduktorů GS (XS-GS1621) a sub woofer (XS-GSW121D) s mono-zesilovačem (XM-GS100); tato sestava využívá Mica Reinforced Cellular (MRC) a plástvové membrány MRC od Sony.

Modelová řady Hi-Res Audio produktů do auta od Sony bude uvedena do prodeje od ledna 2016. Více informací naleznete pod tímto odkazem: http://www.sony.cz/electronics/systemy-zabavy-do-auta

– Konec –

Vybrané technické specifikace

RSX-GS9
Pre Out Přední/zadní reproduktor/Sub
Výstup High Voltage Pre Out Ano
Sub Out Ano
Nastavení hladiny Sub-Woofer adjust (LEVEL) Ano
Fáze subwooferu Ano
Vstup Aux-In Ano (Přední, zadní(Hi-level in))
USB Ano (Typ A: pro přední/zadní, micro-B pro přední reproduktort)
Synchronizace času Ano (nastavitelná pro DSD, PCM)
EQ Ano (EQ10)
Funkce nastavení zvuku Hlasitost, vyváženost, fader
Horní propusť Ano (OFF/50/63/79/99/125/158/198/250[Hz])
Dolní propusť Ano (PCM:OFF/50/63/79/99/125/158/198/250, DSD:OFF/150[Hz])
Digital Sound Enhancement Engine HX (DSEE HX) Ano
Rádio Preset FM18/MW6/LW6
AUX in Nastavení hladiny Ano (-8dB – +18dB)
Displej Displej (LCD/FL/OLED/TFT) OLED)(akryl, monogchrom)
Podsvícení ovládacích prvků Ano
Nastavení stmívání ON/OFF/AUTO
Optický výstup Ano (96kHz, 48kHz)
Dálkový vstup Ano
Přímá propojitelnost hudebního přehrávače Ovládání přehrávače Základní funkce Pause, Resume (závisí na typu přehrávače)
CODEC (pro iPod) Závisí na typu zařízení
Ovládání z iPhone/iPod spolujezdcem Ano (vždy ON)
Funkce Bluetooth Specifikace Bluetooth Verze 3.0
Secure Simple Pairing Ano
NFC One-touch Ano
Možnosti propojení s chytrým telefonem Rozšířená navigace v nabídce chytrého telefonu Ne
RF ON/OFF Ano
Potlačení echa/šumu Ano (mode1/mode2)
Výběr tónů upozornění Ano (interní/celulární)
Ovládání hlasitosti zvonění Ano
Ovládání hladiny hlasitosti hovoru Ano
Nastavení MIC GAIN Ano (Low/Middle/High)
Hlasové ovládání Ne
Externí mikrofon Supplied
Podpora aplikací SongPal (iOS), SongPal (Android)
Audio funkce Bluetooth Audio Codec SBC/AAC/LDAC
PAUSE Ano
CUE/REV Ano
TRACK +/- Ano
Nastavení hladiny zvuku Audio Level Adjustment Ano (-6dB – +6dB)
USB USB USB Ano
Nabíjení USB BC1.2 kompatibilita
Ovládání USB paměti Repeat OFF/TRACK/ALBUM/ALL (lze ovládat z APP či dálkově ovladačem)
Shuffle OFF/ALBUM/DEVICE (lze ovládat z APP či dálkově ovladačem)
CODEC (pro USB) MP3/WMA/WAV/AAC/FLAC/ALAC/AIFF/DSF/DSDIFF
Samplovací frekvence, bitová hloubka Up to 192kHz/24bit pro WAV/FLAC/AIFF/ALAC/

2.8MHz/1bit pro DSF/DSDIFF *DSD⇒PCM konverze

Struktura adresářů/souborů Ano (lze ovládat z aplikace SongPal™)
USB DAC

feature

Samplovací frekvence, bitová hloubka Up to 192KHz/24bit pro PCM

5.6MHz/1bit, 2.8MHz/1bit pro DSD

Datové rozhraní DSD DoP, ASIO Native
Nativní DSD přehrávání Ano
Gapless playback Ano
Specifikace Rozsah rádiových frekvencí FM (MHz) 87.5-108
MW (kHz) 531-1602
LW (kHz) 153-279

 

    XM-GS4
Hlavní zesilovač Konfigurace kanálů 4ch/3ch/2ch
  Horní propusť 50-300Hz(Variabilní)
  Zkos: Horní propusť 12dB/oct
  Dolní propusť 50-300Hz(variabilní)
  Zkos: Dolní propusť 12dB/oct
Rated/THD(14,4V, 20Hz-20kHz) Při 4ohm 70W×4/1,0 %
  Při 4ohm-BTL 160W×2/ 1,0 % (1kHz)
  Při 2ohm 80W x 4 / 1,0 % (1kHz)
Maximum(14,4V) Při 4ohm 150W x 4
  Při 4ohm-BTL 350W x 2
  Při 2ohm 175W x 4
(GP1) Frekvenční odezva 10-100 k Hz
  Tolerance +0,5/-3dB
  Poměr signál/šum (S=Rated output) 100dB
  THD (1kHz) <0.05%
  Výstup CEA Power 70W×4
  CEA SN Ratio 93dBA
(GP2) Vstup:  Hladina reproduktoru Ano
  MOSFET: fáze výstupu/zdroj napájení Ne/Ano
  Subsonická horní propusť Ano
  Bass boost 40Hz, 0-10dB
  Citlivost vstupu (V) 0,3-6
  Pozlacené konektory Ano
  Zátěž:  1ohm/2ohm Ne/Ano
  Odběr proudu (rated výkon při 4ohm) 33A
  Hmotnost (v kg) přibližná 2,7 kg
  Rozměry (šxvxh v mm) přibližné 272 × 51 × 202
  Podsvícení Bílé

 

    XS-GS1
Funkce Velikost 2,5cm
  Reproduktor/SW systém Super Tweeter
  Odhadovaný max.výkon 320W
  Odhad CEA 2031 RMS Power 120W
  Odhadovaný výkon (Rated power) 75W

O společnosti Sony Corporation

Sony Corporation je předním výrobcem produktů v oblasti audio, video, osobních zařízení a informačních technologií určených pro domácí i profesionální využití. Díky svým aktivitám v oblasti hudby, filmu, počítačové zábavy a on-line byznysu má Sony jedinečnou pozici být světovým lídrem na poli elektroniky a zábavy. Ve fiskálním roce, který končí 31. března 2015, společnost Sony vykázala konsolidovaný roční obrat přibližně 68 mld. USD. Více na globálních webových stránkách společnosti Sony: http://www.sony.net/.

Sony, WALKMAN, Cyber-shot, Handycam, α, Exmor, BRAVIA a XDCAM jsou registrované ochranné známky nebo ochranné známky Sony Corporation. Všechny ostatní registrované ochranné známky nebo ochranné známky jsou vlastnictvím jejich konkrétních vlastníků.