Začíná projekt MF DNES Studenti čtou a píší noviny, koná se už podeváté

Studenti středních škol si tak opět můžou ve vybraných hodinách vyzkoušet práci novinářů a publikovat v největším českém seriózním deníku. Práce studentů budou v deníku MF DNES vycházet celkem šest týdnů, a to ode dneška až do 20. listopadu. Do podzimní části projektu Studenti čtou a píší noviny se tentokrát zapojilo 476 tříd z celkem 305 středních škol. Partnery projektu jsou Liberecký kraj a společnost Jablotron.   (TZ)

Studenti dostanou od redakce MF DNES postupně tři daná témata, na která zpracovávají svoje příspěvky. Mohou to být glosy, komentáře či úvahy a ty nejlepší z nich pak deník otiskne. První téma se týká uprchlické krize: Je hrozbou, nebo výzvou? Do Evropy proudí statisíce uprchlíků ze Sýrie, Iráku, Afghánistánu, Somálska, Eritreje a dalších asijských a afrických zemí. Uprchlická krize rozděluje Evropu. Co musí evropské země udělat pro to, aby se z uprchlické krize nestala skutečná katastrofa?

Přihlášené třídy mají díky partnerům po dobu trvání projektu noviny zdarma každý všední den (s výjimkou podzimních prázdnin).