Lidové noviny bodovaly, deníku rostl náklad i čtenost

Podle aktuálně zveřejněných údajů Kanceláře ověřování nákladu tisku ABC ČR byly Lidové noviny v září 2015 deníkem s výrazně rostoucím prodaným nákladem. Ve srovnání s loňským zářím prodávají průměrně denně o téměř 1100 výtisků více. Celkový průměrný denní prodaný náklad 41 257 kusů výtisků je druhou nejvyšší letošní dosaženou hodnotou a přesahuje i průměrný prodaný náklad Lidových novin za poslední dva roky. Lidové noviny jsou zároveň jediným zpravodajským deníkem, kterému v září 2015 meziročně rostl počet předplatitelů i výtisků prodaných na pultech. (TZ)

„Jsem rád, že čtenáři oceňují celkové zkvalitnění deníku, velkou zásluhu na růstu prodejů i čtenosti mají tradičně naše seriály a úspěšná jsou také vydání s magazíny Index a Esprit,“ říká ředitel redakce Lidových novin Veselin Vačkov.

Lidovým novinám roste i čtenost – podle posledních zveřejněných dat výzkumu Media projekt dosáhla čtenost Lidových novin 203 tisíc čtenářů na vydání, což je o 4 % více ve srovnání se stejným obdobím loňského roku.