Playtvak.cz boduje u diváků s „pomalou televizí“ Slow TV

Unikátní pořad Slow TV na serveru Playtvak.cz nabízí každý den 4 kanály s tzv. „pomalou televizí“ – dlouhotrvajícím vysíláním v přímém přenosu ze zajímavých míst. Například nekonečný seriál z letiště  Planespotting už vidělo 700 tisíc diváků.  (TZ)

Videa Slow TV mají nyní denní sledovanost kolem 25 000 zhlédnutí, celkový počet zhlédnutí přitom překonal hranici 3,4 milionu. Za více než 3 měsíce provozu redakce představila 15 netradičních témat ze světa přírody, lidské práce či dopravy. Dva nejúspěšnější streamy Planespotting a Mazací tramvaj navíc od listopadu získají nové funkce.

Sledování letadel nad Ruzyní: to nejdůležitější nyní nepropásnete

Nekonečná reality show Planespotting (nyní má už přes 2,2 milionu zhlédnutí) nabízí záběr na ranvej pražského letiště v reálném čase spolu se zvukem komunikace z řídicí věže a aplikací Flightradar, která umožňuje identifikovat sledované letadlo. Nově mohou fanoušci každý den díky vložené tabulce „Nepropásněte“ vyhlížet konkrétní letadla doporučovaná komunitou planespotterů. Ve spolupráci se serverem  planes.cz se tak podařilo vytvořit v prostředí českého internetu službu, která ani ve světě dosud nemá obdoby.

Mazací tramvaj hlásí ujeté kilometry

Tzv. mazací tramvaj v Praze se letos stala nečekanou celebritou. Redakce Slow TV s pomocí expertů na IP video zajistila technologicky náročný přímý přenos z korby tohoto servisního vozu, který má nyní už téměř 450 000 zhlédnutí. Diváci tak mohou sledovat v reálném čase jízdu pražskými ulicemi. K dispozici je jim i interaktivní jízdní řád a mapa s pohybující se ikonkou tramvaje. Pro zvýšení realistického zážitku od listopadu přibyla další funkce: vedle videa se zobrazují také najeté kilometry, a tak mohou diváci ocenit každodenní výkon tohoto legendárního vozidla.

Chystá se další rozvoj

„Pořad Slow TV byl v programu Playtvak.cz svého druhu experiment. Jsme ale rádi, že vyšel výborně – diváky zaujal a vážíme si také toho, že  po pár měsících na trhu získal i nominaci na cenu Křišťálová lupa. Úspěšné nápady chceme dál podporovat i s pomocí nových funkcí,“ říká Martin Ondráček, vedoucí projektu Playtvak.cz.

V dohledné době tým Slow TV uvede další témata spojená s nastávající zimní sezonou – například sledování ptáků na lesním krmítku či pomalou práci řemeslníka. V oblasti dopravy se dále pracuje na „pomalé televizi“ z vlaku. Úspěšné pořady navíc redakce podpoří dalšími doprovodnými eventy, které posílí zážitek ze společného sledování na www.playtvak.cz.