O2 TV míří do všech domácností! Nový set-top-box přinese O2 Sport do jakékoli televize. Stačí internet od libovolného poskytovatele

Telekomunikační společnost O2 dnes představila novinku, která dokáže udělat O2 TV z každé obyčejné televize. Díky novému set-top-boxu si zákazník vytvoří O2 TV se všemi oblíbenými funkcemi multidimenze kdekoliv. Od teď k tomu stačí internetové připojení od libovolného poskytovatele. (TZ)

“Na vývoji našeho nového set-top-boxu jsme usilovně pracovali téměř rok,” vysvětluje David Duroň, marketingový ředitel pro segment domácností. “Potěší hlavně ty zákazníky, kteří nemají na své adrese dostupnou přípojku nebo internet od O2. Všichni stávající uživatelé naší mobilní televize si tak jednoduchým dokoupením nového set-top-boxu mohou užívat veškerý komfort O2 TV i na své velké obrazovce doma,” dodává Duroň.

.

Nový set-top-box umožní sledovat 58 programů, které O2 nabízí v rámci služby O2 TV Air M. Co do počtu kanálů i funkcí je nová služba vyrovná běžné O2 TV s tarifem M. “Kromě tří desítek volně šířených kanálů se diváci mohou těšit na spoustu tematických kanálů včetně Disney Channel, National Geographic nebo AMC . Chybět nebude ani šest sportovních kanálů, které doplní O2 Sport v HD kvalitě,” popisuje Duroň s tím, že brzy by O2 rádo přidalo i další programy v HD.

Diváci nebudou ochuzeni ani o oblíbené funkce, jako jsou Zpětné zhlédnutí, Nahrávání nebo Archiv pořadů. U kanálu O2 Sport budou moct zákazníci také plně využít multidimenzi při přepínání mezi souběžně hranými zápasy nebo mezi různými záběry kamer.

Jak to funguje?

Zapojení set-top-boxu je velmi jednoduché a zvládne to skutečně každý. Přes SCART nebo HDMI kabel si zákazník jednoduše propojí zařízení se svou domácí televizí. Set-top-box je následně nutné připojit k internetu – nejlépe přes kabel. Následně už stačí jen televizi zapnout a zadat přihlašovací údaje ke službě O2 TV Air M. “Pro sledování O2 Sport v HD doporučujeme zákazníkům, aby jejich internetová přípojka měla rychlost alespoň 6 Mbit/s,” říká David Duroň.

Nový set-top-box přijde na 2 136 korun a od 1. prosince bude dostupný v e-shopu O2 i na všech značkových prodejnách. Nedočkavci i sportovní fanoušci si mohou nové zařízení už nyní předobjednat na www.o2.cz/o2tv-pro-kazdeho

 

O společnosti O2 Czech Republic

O2 je největším poskytovatelem telekomunikačních služeb na českém trhu. V současnosti poskytuje služby prostřednictvím téměř osmi milionů mobilních a pevných linek, což z něj činí jednoho z vedoucích poskytovatelů plně konvergentních služeb v Evropě. Zákazníkům mobilních služeb nabízí O2 nejmodernější technologie HSPA+ a LTE. Značka O2 pro zákazníky neznamená jen telekomunikace. O2 je schopna vyhovět i těm nejnáročnějším požadavkům zákazníků též v oblasti ICT a nabídnout jim služby housingu, hostingu i cloudových služeb v datových centrech o celkové rozloze 7 300 metrů čtverečních. Tato datová centra jako první v ČR a střední Evropě získala certifikaci úrovně TIER III. Se svou službou O2 TV je O2 zároveň největším provozovatelem internetového televizního vysílání v Česku.