Společnost HP Inc. představuje prvního tenkého klienta s nativní podporou čtyř výstupů UHD/4K

Společnost HP Inc. představila prvního tenkého klienta s nativní podporou až čtyř UHD/4K, displejů pro přelomový grafický výkon. Tenký klient HP t730 je vybaven novou generací čtyřjádrového procesoru AMD. (TZ)

Nejvýkonnější tenký klient od HP, HP t730 přichází s jednoduchým a bezpečným řešením, které zvládne zpracovat velké množství obsahu, a to i pro velmi náročné obory, jakými jsou například finanční sektor, ropný průmysl, strojírenství nebo tvorba digitálního obsahu.

S narůstajícím rozlišením a zvětšujícími se monitory jsou na centrálně spravované procesy kladeny nové požadavky a roste také důraz na procesní výkon lokálních klientů. IDC předvídá růst trhu virtuálních klientů o 7,7 procent v příštích pěti letech.

„Protože čím dál víc společností přesunuje nejnáročnější procesy a aplikace do virtualizovaného prostředí, přišli jsme s kombinací technologie cloudového klienta a pracovní stanice na jedné revoluční platformě. Tenký klient HP t730 přináší našim zákazníkům bezpečné a spolehlivé koncové řešení pracovních stanic,“ říká Gwen Coble, ředitelka Commercial Solutions and Retail Solutions, EMEA, HP Inc.

Tenký klient HP t730 nativně podporuje čtyři displeje v rozlišení UHD/4K a po rozšíření o diskrétní grafickou kartu FireProTM od AMD nabídne podporu až šesti displejů. Multimediální obsah je tak prezentován v úchvatných detailech, které jsou promítány až v závratném rozlišení 8 294 400 pixelů. Čtyřjádrové APU AMD R-SeriesTM s technologií Turbo Core na frekvenci až 3,6 GHz umožňuje provozovat i ty nejnáročnější aplikace pro pracovní stanice a renderovat video s vysokým počtem snímků za sekundu do připojených monitorů.

Další klíčové funkce HP t730

  • Integrovaný základní software: HP t730 je připraven k nasazení  ihned po vybalení díky integrovanému softwaru od HP, mezi který patří HP Device Manager, HP True Graphics , HP Velocity, HP Easy Shell , HP Remote Graphics a podpora. Klienta je tak možné instalovat, spravovat a vylepšovat i jen několika kliknutími.
  • Dodatečná rozšiřitelnost a konektivita: podporu současných i budoucích pracovních potřeb zajišťují sériový a paralelní port, USB porty a rozšiřující nízkoprofilový PCI Express x4.
  • Podpora základních OS: výběr z operačních systémů vycházejících z Linuxu HP ThinPro OS, HP Smart Zero Core experince, Windows Embedded standard 7 nebo Windows 10 IoT Enterprise.

Ceny a dostupnost

Tenký klient HP t730 bude v  České republice dostupný od listopadu s cenami                 od 10990,-Kč.

O společnosti HP Inc.

Společnost HP Inc. vytváří technologie, které usnadňují život lidem po celém světě. Prostřednictvím našeho portfolia tiskáren, počítačů, mobilních zařízení, řešení a služeb vytváříme zážitky, které ohromí. Více informací o HP (NYSE: HPQ) naleznete na http://www.hp.com.

Tagged