Baterie od Ericssonu vydrží až 10 let

Ericsson (NASDAQ:ERIC) spolu s AT&T a výrobcem čipů Altair představili úspornou funkcionalitu LTE Power Saving Mode určenou pro čipové platformy zařízení propojených v rámci internetu věcí (IoT). Technologická novinka dokáže prodloužit životnost baterií na dosud nepoznanou úroveň – hovoří se až o deseti letech při běžných způsobech využití a provozu. (TZ)

Jde vlastně o aplikaci, která zařízením umožní na hodiny i dny přejít do úsporného režimu a provozní režim aktivovat pouze v případě potřeby. Pro zařízení, která potřebují pouze občasný kontakt se sítí je to tedy velmi efektivní a energeticky úsporná funkce. Aplikace je schopna spolupracovat s GSM i LTE standardy mobilních sítí.

Dlouhá životnost baterie je nevyhnutelným předpokladem pro fungování velkého množství IoT aplikací. Mnohé z nich jsou umístěny na těžko dostupných nebo odlehlých místech a jejich bezchybné fungování je podmíněno přijímáním energie z baterií. Častá výměna baterií je však zbytečně drahá a náročná. Mnohá zařízení a aplikace musí vydržet bez nutnosti vyměňovat baterie a vykonávat pravidelnou technickou údržbu po celou dobu své životnosti.

Thomas Norén, viceprezident Ericssonu a šéf divízie Radio Product Management dodává: „V Ericssonu se snažíme efektivně pracovat s výzvami, které přináší životnost baterií a prodlužovat jejich službu využitím softwarových nástrojů. Pokračující standardizace nízkonapěťových a nízkonákladových LTE modulů či zařízení, která jsou specificky zaměřená na IoT aplikace odstartuje ještě silnější růst LTE segmentu. Společnosti AT&T a Ericsson jsou odhodlané společně pokračovat ve zdokonalování LTE technologií pro internet věcí a podporovat brzký nástup takových řešení. Ta by měla být součástí ultra low-cost aplikací už v roce 2016.“

PRO MÉDIA

Ilustrační grafika ke stažení na následujícím odkazu:

http://bit.ly/1KfB2Fb

Originální tisková zpráva v anglickém jazyce ke stažení zde:

http://bit.ly/1NTpSWB

O SPOLEČNOSTI ERICSSON

Ericsson je předním mezinárodním dodavatelem telekomunikačních technologií a služeb. Prostřednictvím řešení fungujících v reálném čase vytváříme propojenou společnost, která nám všem umožňuje studovat, pracovat a svobodněji žít v trvale udržitelných společnostech po celém světě. Naši nabídku tvoří služby, software a infrastruktura informačních a komunikačních technologií určených telekomunikačním operátorům a jiným odvětvím. V současnosti se v sítích od Ericssonu uskutečňuje více než 40 % celosvětové mobilní komunikace a naše společnost zajišťuje servis sítí zákazníků s více než 2 miliardami uživatelů. Působíme ve 180 zemích a zaměstnáváme více než 100 000 pracovníků. Ericsson byl založen v roce 1876 a sídlí ve Stockholmu ve Švédsku. V roce 2014 činily tržby naší společnosti 228,0 miliardy švédských korun. Ericsson je zapsán na stockholmské burze NASDAQ OMX a newyorské burze NASDAQ.

www.ericsson.com
www.ericsson.com/news

www.twitter.com/ericssonpress
www.facebook.com/ericsson

https://www.facebook.com/ericssonceskarepublika

www.youtube.com/user/ericsson