Společnost Universal Robots jmenovala nového generálního ředitele pro střední a východní Evropu

Brno, 25. listopadu 2015 – Universal Robots posiluje svoje regionální divize nastavením nových strategických cílů pro své lokální struktury a distribuční partnery ve střední a východní Evropě. Slavoj Musílek, nově jmenovaný na pozici generálního ředitele pro střední a východní Evropu, bude odpovědný za všechny obchodní případy a prodeje Universal Robots v regionu CEE. (TZ)

Hlavním úkolem nového generálního ředitele pro střední a východní Evropu je posílení pozice společnosti na trhu, vytvoření image společnosti jako inovativního lídra trhu kolaborativních robotů, naplnění rychle rostoucích potřeb zákazníků a rozšíření i posílení kanálu obchodních partnerů.

„Kolaborativní robotická ramena Universal Robots mohou být snadno začleněna do existujících výrobních prostředí našich zákazníků. Pokročilá řešení naší firmy lze využít v jakémkoli výrobním závodě pro zvýšení produktivity a konkurenční výhody výrobního podniku. Tzv. co-boty od Universal Robots umožňují výrobním podnikům všech velikostí automatizovat a optimalizovat opakované, monotónní procesy,“ říká Slavoj Musílek, generální ředitel pro střední a východní Evropu.

Slavoj Musílek působil dlouhou dobu na trzích ve střední a východní Evropě a má bohaté zkušenosti s úspěšným budováním, rozvojem a řízením obchodu ve velkých firmách jako Hewlett-Packard, Computer Associates, Juniper Networks a Rockwell Automations. Jedním z prvních úkolů v jeho nové roli bude rovněž vybudování vysoce profesionálního lokálního týmu s cílem zajistit stabilní a účinnou podporu obchodním partnerům a koncovým uživatelům v celém regionu. Slavoj v roce 1993 absolvoval ČVUT se specializací na technickou kybernetiku. Je ženatý a žije v Praze. Mezi jeho hlavní koníčky patří fotografování, špičková gastronomie a zážitkové cestování.

„Universal Robots usiluje o dosažení globálního prvenství v oblasti spolupracujících, snadno programovatelných a flexibilních průmyslových robotů. Jsem přesvědčený, že jak přidaná hodnota produktů Universal Robots, poskytovaná koncovým zákazníkům, která je nezbytná pro vytváření jedinečných inovativních řešení, tak i náš silný závazek k etice podnikání, přispěje k efektivní a spolehlivé spolupráci s našimi zákazníky,“ dodává Slavoj Musílek.

Již od uvedení prvního robotu UR v prosinci 2008 zaznamenává společnost výrazný růst a dnes prodává roboty a robotická ramena ve více než 50 zemích po celém světě. Produktové portfolio firmy zahrnuje kolaborativní robotická ramena UR3, UR5 a UR10. Společnost má sídlo v dánském Odense, kde se odehrává i veškerý výzkum, vývoj a produkce.