Veeam zajišťuje stálou dostupnost pro vysoce distribuovanou IT infrastrukturu Schneider Electric

Praha, 25. listopadu 2015: Veeam® Software, inovativní poskytovatel Řešení dostupnosti pro velké podniky (Availability for the Always-On Enterprise™), dnes oznámil, že Schneider Electric, světový lídr v ovládání a automatizaci energie, nahradil své staré řešení zálohování řešením od společnosti Veeam. Tím si zajistil nepřetržitou dostupnost pro své vysoce distribuované IT prostředí s více než 500 virtuálními počítači a datovými centry rozmístěnými po 20 zemích východní Evropy. Architektura Veeam Backup & Replication Enterprise Plus™ optimalizuje výkon ve vzdálených pracovištích a díky centralizované monitorovací konzole jsou všechny virtuální stroje Schneider Electric snadno spravovány z jednoho místa – České republiky. (TZ)

Schneider Electric nabízí svá integrovaná řešení zákazníkům ve více než 100 zemích po celém světě v celé řadě segmentů trhu. Základním posláním společnosti je poskytovat přístup k účinné a udržitelné energii. To je obrovská výzva vzhledem k tomu, že se očekává zdvojnásobení celosvětové poptávky po energii v důsledku ekonomického a průmyslového rozvoje. Za účelem splnění svého poslání Schneider Electric potřebuje počítat se spolehlivostí a kompletní transparentností své IT infrastruktury v mnoha datových centrech po celé Evropě.

„IT tým společnosti Schneider Electric, nacházející se ve střední a východní Evropě, je zodpovědný za zajištění dostupnosti všech lokálních obchodních dat a aplikací. Naše podnikání přitom rozdělujeme do tří různých autonomních prostředí: výzkum a vývoj, továrny a kanceláře. Tato široká škála různých prostředí zahrnuje mnoho typů systémových položek, od obecných dat uložených na lokálních souborových serverech (interní dokumenty), přes společné lokální aplikace (například docházkové systémy) až po skutečně kritická data a aplikace (finanční kmenová data, vývojové kódy). Mluvíme o více než 500 virtuálních strojích,“ uvedl Tomáš Galko, ředitel IT ve společnosti Schneider Electric.

S produkty Veeam Backup & Replication Enterprise Plus a Veeam One™ je IT oddělení schopno poskytovat 360stupňový pohled na podnikání společnosti. Vzhledem k zajištění cílů plnění doby obnovy a bodů obnovy (RTPO™) maximálně do 15 minut fungují obchodní a kritické energické služby bez vážných odstávek. Kromě toho Schneider Electric může využít vestavěné funkce řešení Veeam jako replikace a WAN akcelerace k okamžitému zasílání zálohovaných dat na jiná, vzdálená datová centra v České republice, stejně jako v celé východní Evropě, aby se zabránilo jejich ztrátě.

Technologie zajištění nepřetržité dostupnosti od společnosti Veeam nahrazuje starý, klasický zálohovací systém, který byl navržen pro fyzická prostředí a nebyl schopen dostát RTPO a požadavkům jeho modernizovaných datových center s neustále rostoucími virtuálními prostředími. Dříve, v případě jakéhokoli výpadku, nebylo IT oddělení schopno obnovit data či celý systém během několika minut, což je nezbytné pro organizaci působící v energetickém sektoru, která musí být dostupná nepřetržitě.

„Hledali jsme škálovatelné řešení, které je schopno splnit naše obchodní potřeby a pomohlo by realizovat naši globální strategii. Veeam poskytuje kompletní sadu nástrojů, které odpovídají našemu stále rostoucímu virtuálnímu prostředí. A protože je řešení samo o sobě velmi škálovatelné, jsme přesvědčeni, že Veeam bude růst s námi,“ dodal Tomáš Galko.

O Veeam Software

Veeam® rozpoznává nové výzvy podniků všech velikostí po celém světě, kterým čelí při zajištění Always-On Business™, moderního nepřetržitého byznysu, jež má být k dispozici 24 hodin denně, 7 dní v týdnu a 365 dní v roce. K řešení tohoto problému se stal Veeam průkopníkem nového trhu Řešení dostupnosti pro velké podniky (Availability for the Always-On Enterprise™). Na rozdíl od starých řešení záloh, které poskytují cíle času obnovy (RTO) a bodu obnovy (RPO) v řádu hodin až dnů, Veeam pomáhá podnikům dosáhnout hodnot cílů času a bodu obnovy (RTPO™) nižších než 15 minut pro všechny aplikace a data. To dosahuje prostřednictvím zásadně nového typu holistického řešení, které umožňuje vysokorychlostní obnovení dat, zamezuje ztrátě dat, poskytuje ověřitelnou ochranu, zmírnění rizik a kompletní transparentnost. Řešení Veeam Availability Suite™, jež obsahuje Veeam Backup & Replication™, využívá virtualizační, ukládací a cloudové technologie, které umožňují moderním datovým centrum šetřit organizacím čas, zmírnit rizika a výrazně snižovat investiční a provozní náklady.

Veeam byl založen v roce 2006 a v současné době má po celém světě přes 34 500 ProPartnerů a více než 168 000 zákazníků. Globální centrála společnosti se nachází v Baaru ve Švýcarsku, další pobočky má společnost Veeam po celém světě. Pro více informací navštivte www.veeam.com/cz.