Absolutním vítězem fotosoutěže „Miluju české hory“ byla vyhlášena fotografie noční oblohy nad Sněžkou

(Praha, 26. listopadu 2015) Agentura CzechTourism spolu s fotografem Tomášem Třeštíkem odhalila v pondělí 23. listopadu absolutního vítěze fotosoutěže, kterým se stala fotografie noční oblohy nad Sněžkou. 19 nejlepších fotografií bude od 18. ledna 2016 k vidění v Mediálním centru Orbis na Vinohradech jako součást výstavy Tomáše Třeštíka. (TZ)

Do soutěže realizované v rámci kampaně Česko – země příběhů, zaměřené na podporu domácího turismu, se sešlo celkem 3 507 fotografií. Jejím cílem bylo vyobrazit netradičním způsobem prostředí našich hor.

Porota v čele s Tomášem Třeštíkem zvolila vítězem Jakuba Müllera s fotografií vykreslující noční oblohu nad Sněžkou, která byla pořízena prostřednictvím dlouhé expozice za 2,5 hodiny. Fotografie nebyla následně žádným způsobem retušována ani upravena.

K nejfotografovanějším místům českých hor v rámci soutěže patřila louka u Luční boudy v Krkonoších, vrchol Sněžky či vysílač na Ještědu a

Pradědu. Všechny soutěžní fotografie jsou k vidění na webu kampaně Česko – země příběhů a spojuje je hashtag #milujuceskehory.